Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pesto rosso-t (paradicsomos...

Pesto rosso-t (paradicsomos pestot) szeretnék házilag csinálni. A hozzávalókat tudom, csak az arányokat nem?

Figyelt kérdés

Hozzávalók:


- szárított paradicsom

- bazsalikom

- olívaolaj

- fenyőmag

- kesudió

- parmezán


2010. márc. 1. 11:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Hozzávalók: 3 pohár olívaolajban eltett, napon szárított paradicsom, 1 hámozott friss paradicsom, vagy egy kis konzerv paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl olíva olaj, 2-3 ek aprított dióbél, ek balzsamecet, só, őrölt bors


Az olajban eltett szárított paradicsomokat csepegtessük le, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe.

Adjuk hozzá a hámozott és feldarabolt paradicsomot, vagy a paradicsom pürét, valamint a többi alapanyagot.

A gép segítségével pépesítsük.

A leírt adag több alkalomra is elegendő.

Fagyasszuk le a felesleget és mélyhűtőbe tároljuk.

Igazi ínyenc szósz főtt tésztához.

Reszelt parmezán sajt illik hozzá.

2010. márc. 1. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi!


Közben én is találtam egyet nagy nehezen, kicsit módosítottam, és már ettünk is belőle:


15 dkg (félig)szárított paradicsom

5 dkg fenyőmag

5 dkg parmezán

5 dkg Grana Panado

1 csokor bazsalikom

3-4 gerezd fokhagyma

olívaolaj (a kívánt állag eléréséhez szükséges, én érzésre öntöttem, apránként, kb 0,5 dl)

bors


Hozzávalókat pépesítettem, isteni lett! :)

2010. márc. 1. 18:26

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!