Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell elkészíteni a...

Hogy kell elkészíteni a szezámmagos mézes csirkemellfilét?

Figyelt kérdés
Régen rajta volt a donpepe menüjén és nagyon szerettem és szivesen elkészíteném de azt sem tudom hogy fogjak hozzá tanácsokat szivesen fogadok gyakorló háziasszonyoktól!
2008. szept. 5. 19:29
 1/7 anonim ***** válasza:
30%
hát nézd meg a mindmegette . hu oldalon de neten biztos van az másik kérdés hogy jó e
2008. szept. 5. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Elkészítés


1. A csirkemellfiléket megmossuk, konyhapapírral szárazra törlgetjük, majd elfelezzük, a tojásfehérjével bekenjük és a szezámmagban megforgatjuk. A húst nem kell sózni!


2. Egy serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk, az olajat beleöntjük és a húst 2 perc alatt aranybarnára sütjük. A hőfokot kissé lejjebb vesszük, és a csirkemellfiléket teljesen átsütjük.


3. A szójaszószt elkeverjük a mézzel.


4. Tálalás előtt a húst még egyszer elfelezzük, a megmosott és elfelezett salátákra helyezzük. A szójaszósszal meglocsoljuk és a kis darabokra vágott újhagymával megszórjuk.

nem vagyok háziaszony



mert 14vagyok viszon imádok főzni

ezt neten találtam szerintem jó lehet

2008. szept. 5. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

ja bocsi az eleje

Hozzávalók

4 személy részére


4 (egyenként kb. 100 g) csirkemellfilé

1 tojásfehérje

6-7 ek. szezámmag

4-5 ek. napraforgóolaj

2 saláta közepső része, elfelezve

4 újhagyma, felvágva


100 g méz

80 ml szójaszósz

2008. szept. 5. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
és milyen szójaszószt vegyek?
2008. szept. 5. 22:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

nem tom mi amikor anya csinál szójaszoszos csirkét akkor tescoba vagy corába veszünk normál szójaszoszt.

szval márkát nem tudok de szerintem bármilyen jó. kis barna üvegbe szokott lenni de biztos jómásmilyen is

2008. szept. 6. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
100%

Én egész egyszerűen úgy csinálom, hogy a csirkemellfilét bepanírozom, de nem hagyományosan, hanem a tojáshoz keverek mézet, esetleg szójaszószt. (ha van időm, akkor ilyen pácban van a hús vagy 6-8-órát) és a zsemlemorzsa helyett szezámmagba forgatom.

Mi imádjuk.

2008. szept. 6. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a receptet nagyon egyszerű megtalálni, ha beírod a www.cookkantó.hu címen található keresőbe. Az egyike a válaszoknak a következő recept:

[link]

2008. szept. 7. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!