Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nehéz spagettit készíteni?...

Nehéz spagettit készíteni? Holnap meg szeretném próbálni, szoktam főzni, de ezt még eddig nem csináltam.19/l

Figyelt kérdés
Tudom,hogy minden le van írva pl.a spagetti-alap hátuljára,de könnyű ezt elrontani?:D

2015. aug. 13. 22:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy könnyű elrontani :D
2015. aug. 13. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
Csak megfőzöd a tésztát és ráöntöd a szószt, nem nagyon lehet rajta semmit sem elrontani, legfeljebb túl sós lesz a tészta, vagy szétfő. 3 éve rendszeresen szoktam spaghettit készíteni és eddig egyszer lett sós, de ha úgy érzed túl sokat raktál bele, akkor több ideig öblítsd le a tésztát amikor szűröd. 17/F
2015. aug. 13. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha én, az anti-tésztás nem rontottam még el, szerintem Te sem fogod.


A dolog nyitja:

Fogsz egy nagyobb fazekat (lehetőleg magasabbat), megtöltöd annyi vízzel, hogy forrni azért még tudjon a nélkül, hogy kifusson.

Felforralod magában, teszel bele sót rendesen, és ha így is forr, mehet bele a tészta.

Javaslom, hogy azért törd el félbe a szálakat.

Miután belekerült mind, keversz rajta egyet, hogy ne tapadjon le, majd hagyod főni.

Tésztától függően pár pec után jó, ezt kóstolással tudod ellenőrizni.

Ha megfőtt, öntsd le róla a vizet, nehogy megszívja magát. Én utána még szoktam rá engedni hideg vizet, és leöntöm egyből utána, hogy ne tapadjon.

Lehetőleg frissen tálald.


Ne félj tőle, nem bonyolult. Az én leírásom is azért hosszú csak mert apróságokat is írtam bele.

2015. aug. 13. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen !! Remélem ezek után tényleg jól sikerül :D
2015. aug. 14. 00:00
 5/11 lencsefőzelék ***** válasza:
69%
Ha öntesz a főzővízbe egy kis olajat is, akkor nem fog annyira összetapadni. Utólag is lehet, én egy kis olívaolajjal szoktam meglocsolni.
2015. aug. 14. 01:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem nehéz.

Liszt, tojás, só, meg egy jó tésztanyújtógép kell hozzá.

2015. aug. 14. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ti főzitek tovább a vizet? Felforr, tészta bele, forrmég egyet és le lehet venni, megpuhul a forró vízben ugyanúgy és kifutástól sem kell tartani.
2015. aug. 14. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
7-es, erről a módszerről még nem hallottam, lehet, hogy kipróbálom. Ha beválik, nem rossz módszer a rezsi tényleges csökkentésére. :)
2015. aug. 15. 01:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon jól sikerült,finom lett! Köszönöm a segítségeteket!:D
2015. aug. 15. 05:31
 10/11 anonim ***** válasza:
#8 mindig igy csinalom :) volt, hogy megfeledkeztem rola, mert mosogattam kozben, meg tul puha is lett
2015. aug. 15. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!