Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizzatésztából lehet kenyeret...

Pizzatésztából lehet kenyeret sütni?

Figyelt kérdés
40 dkg liszt, fél kocka élesztő 1 dl cukros tejben felfuttatva, , 4 evőkanál zsír.

2015. aug. 26. 21:05
 1/10 Bob the builder ***** válasza:
90%
lehet
2015. aug. 26. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Maradjunk annyiban, hogy lehet belőle kenyeret dagasztani, és azt ki lehet sütni. De nem kenyér lesz, hanem egy vastag pizzatészta. És sót is tessen bele tenni.
2015. aug. 26. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
44%

Én még ilyen pizzatésztáról nem hallottam. Az olaszban biztosan nincs zsír.

A pizza a magyar kenyérlángos édestestvére. Mindkettő úgy született, hogy a kenyérsütésnél megmaradó tésztát próbálták felhasználni.

A te receptedből nem tudom mi lesz.

2015. aug. 27. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
21%

A pizza az pizza, a kenyer pedig kenyer. Egyik a masikra csak annyiban hasonlit, hogy tesztarol van szo amit meg kell sutni.

Kovetkeztetes keppen, a pizzabol sosem lesz kenyer es forditva is igy igaz.


Nem mindegy, hogy csapba szarni, vagy szarba csapni!

2015. aug. 27. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:
93%

Na, aki ennyire nagy gasztro-tudós, mint egynéhány előző válaszoló, annak is mondanám:


A pizza tésztája alapjában ugyan az, mint a kenyér tésztája. Pizzában, és kenyérben is vannak különböző tészták. Vagy a magvas kenyér már nem is kenyér?

Kenyérből is van több alapfajta, de a tényleges alap hozzávalói ezek: liszt, víz, só, kovász/élesztő (kinek hogy). Ehhez néha szoktak olajat is rakni, péküzemekben pedig citromsavat is (meg a többi adalék, már ha van).

Na már most az alap pizzatészta hozzávalói: liszt, víz, só, kovász/élesztő, olaj (eredetileg olíva, de teljesen mindegy háztájon). Ehhez, mint a kenyérnél is, szoktak még különböző ízesítés gyanánt fűszereket adni. Pl oreganót.


Ha ezeket elhagyjuk, és az alapokat nézzük, egy és ugyanaz az alaptészta.

2015. aug. 27. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
A kenyernek van kerge, a pizza viszont csak egy lepeny teszta (csak ugy mint a palacsinta). Semmi koze egymashoz. Nem az alapanyag teszi az elnevezest ... a kifli sem kenyer, hanem finom pekaru. Es a zsomle sem kifli.
2015. aug. 27. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
az utolsónak hozzátennem h az egyikbe viz kell a másikba meg fele víz fele tej
2015. aug. 27. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Én olívaolaj helyett mindig mangalicazsírt teszek a pizzatésztába és nagyon finom!
2015. aug. 27. 12:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Az lehet, de a pizzatésztába nem való zsír.
2015. aug. 27. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Biztos " ehető " kenyérféle lesz.

Cukros tejes, az már kalácsbeütéses kenyér...

2016. jan. 13. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!