Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túlvert tejszínhab hogyan...

Túlvert tejszínhab hogyan javítható? Illetve mire lehetne felhasználni?

Figyelt kérdés

Anyám kb. vajat köpült :) a tejsznhabból, és hozzákeverte a pudingot is, hátha úgy jó lesz, de nem lett, szétvált a krém. Folyós és nem lehet így a tortára tenni.

Hozzátartozik a dologhoz, hogy az is közrejátszott, hogy a

tejszín már nem volt a legfrissebb. Igaz romlott se. Már csináltam új krémet a tortára, az kész.


De ebből a rontottból mit lehetne csinálni, amit fintorgás nélkül megesz a család? :)

Mibe lehet tenni, amiből nem érződik úgy ki, hogy vajasodott?



2015. szept. 23. 16:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Megpróbálnék tejjel együtt valami vanília-sodó-félét alkotni belőle és túrógombócot vagy éppen rizskoch-ot locsolnék vele.
2015. szept. 24. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Egyelőre lefagyasztottam. :) (Lehet kiengedve még vacakabb lesZ.)


Sodófélének túl "vajas", úgy érzem, szóval nem kellemes.

Egyelőre az a legjobb ötletem, hogy piskótával vagy babapiskótával rétegezve pohárkrémmé változtatom. Meg rakok még rá valamit, nem tudom.


De ha van valakinek ennél jobb ötlete írjon. Egyelőre nincs kedvem kiszedni a fagyóból- :)

2015. szept. 25. 16:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Túlvert tejszín = vaj. Ha már édesítve van, akkor legjobb, ha valami tortába való vajkrémet csinálsz belőle,a puding viszont nem tudom, hogy mit csinál belőle.
2015. szept. 25. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
:) Lehet majd ha kiveszem a fagyóból, még kevernem kellene egy idegig, hog ymég vajasabb legyen. :D Mert az a helyzet, hogy hígabb állagú lett a tejszínhabnál. Talán ha verem még akkor jobban összeáll. De lehet a puding miatt olyan, nem tudom. Majd főzök még egy adag pudingot hozzá. :D
2015. szept. 28. 13:58
 5/5 rodrigoo válasza:
Az elvált folyadék részt leszürtem és habverővel (legkissebb fokkozaton) tovább vertem a vajas részt. Kevés mennyiséget hozzácsurgattam a folyadékból (mint a majonéz készitésénél az olvajat) és közben tovább vertem a habot. Nem lett tökéletes tejszinhabb de a folyós rész újra integrálodott a vajba.
2021. júl. 6. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!