Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek margarinnal...

Szerintetek margarinnal kikevert, főzött pudingos krémes sütit le lehet fagyasztani? Pl. Lajcsi szelet, vendégváró, stb.

Figyelt kérdés

Karácsonyra szeretném megsütni a nagymamám helyett, de nem pont az ünnepek idején megyünk hozzá, hanem még jóval előtte. Megkímélném a sütkérezéstől, de nem tudom, hogy milyen lenne felengedve a krém... Tejszínes tortát már fagyasztottam, az jó volt felengedve is.


Ha valakinek van gyakorlata sütifagyasztásban, kérem, írjon. Köszönöm!



2015. dec. 14. 10:07
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

A pudingos krémet ha kiolvasztod, akkor összement, grízes lesz, ezért nem jó fagyasztani.

Minden más krém jól türi a fagyasztást, csak apudingos nem.


Viszont amit megtehetsz, hogy magát a tésztáját megsütöd és azt fagyasztod le - ez minden probléma nélkül megy -, akkor, amikorra kell, csak a krémet kell elkészíteni és betölteni.

2015. dec. 14. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! ...és ha csak liszttel főzném, nem pudinggal, akkor is ugyanez a helyzet?
2015. dec. 14. 11:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ehető lesz felengedve is, de előfordulhat, hogy kicsapódik. Mármint elválik kissé a margarin és a puding. De annyira nem vészes. Én mondjuk karácsonyra azért nem raknék ilyet az asztalra. Egy átlagos hétvégén oké, de ünnepre legyen már szép is és finom is!


Különben is, annyira gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni egy ilyen krémes tortát, hogy nincs sok értelme fagyasztani azt a krémet... Jobb frissen készíteni.

2015. dec. 14. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

(MOndjuk erről a kicsapódásról annyit, hogy ha frissen készítesz bizonyos krémeket, akkor is kicsapódik :),

Hát pl ha valami savas gyümölcs, mondjuk málna van belekeverve, vagy hasonló. Néha nem kerülhető el a vajas/margarinos krémnél. )

2015. dec. 14. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, akkor megsütöm neki a lapokat, elviszem, bedugom nála a fagyóba, aztán majd ő főz hozzá krémet. Köszönöm szépen a válaszokat!
2015. dec. 14. 11:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Az sajnos mindegy, hogy pudingpor vagy liszt, nem lesz szép.
2015. dec. 14. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!