Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldfülűek vagyunk az elektrom...

Zöldfülűek vagyunk az elektromos sütőkhöz; mindennek szinte megég a teteje?

Figyelt kérdés

Alulról a második polcot használjuk.


Lehet, hogy túl erősen szigetel a tepsi, amit használunk? A sütőpapír szigetel?


Az előző, gázos sütőnél természetesen megégett a sütik alja, szélei, egyik fele, míg a másik felének teteje nyers volt / éppenhogy jó.

Most körülbelül fordítva: alul nyers, felül erősen pirult; alul már jó, felül száraz /majdnem égett.


2016. máj. 15. 18:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Át kell tanulmányozni a használati utasítást. Ha nem segít, kérdezd meg a szomszéd Julinénit, vagy hívj szerelôt.
2016. máj. 15. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Lehet a felső fűtőszál túl forró, túlfűt?
2016. máj. 15. 19:31
 3/11 anonim ***** válasza:

Én mindig alsó-felső sütésre állítom. 5 sín van benne, és alulról a 2-ra szoktam tenni mindent.

Nem szokott megégni a teteje.

Egyébként mit készítesz?

Ha félő, hogy megpirul a teteje, akkor le lehet takarni alufoliával és a sütés közepén, végén levenni. Attól függ, hogy mi az.

De az enyémen egyébként van olyan is, hogy csak alsó sütés.

Szerintem az lehet a gond, hogy túl magas hőmérsékleten sütsz. Nincs ideje átsülni.

2016. máj. 15. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

A múltkor 200 fokon kezdtük és öt, azaz öt perc után lett piros a teteje szerencsétlen piskótafélének, 10 perc után sötétbarna, és szó szerint nem égett meg a legvégére, de fél centis barna réteg lett rajta... Közben kis időre csak alsón is volt és légkeverésesen is. Kínunkban kísérleteztünk.

Kísérletezés miatt lett 200 fokra állítva, de általában a mindenhol javasolt 180 fok van használva.

40-45 perc alatt sül át (de a legtöbb receptnél nagyobb tésztamennyiség, tehát szerintem az időtartam nem gáz), és a teteje nagyon megbarnul (kb. megég), volt már kiszáradt tészta is, a széleit, és a szélein főleg a tetejét törni lehetett.

2016. máj. 15. 19:49
 5/11 anonim ***** válasza:
Légkeverésen használd és 20 °Cszal alacsonyabban, mint a recwpt
2016. máj. 15. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

Úgy kezdtük és hát...

Biztosan 20 fokkal alacsonyabb hőfok kell akkor?

Akkor meg alulsül, lassan sül, a teteje ugyanúgy túl hamar.

2016. máj. 15. 19:56
 7/11 anonim ***** válasza:
Ne használd a légkeverést.
2016. máj. 15. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

[link]

Első sütés, alsó-felső légkeverés, 160 fok, azt hiszem 40 perc.

Nagyon csúnyán sületlen volt az alja, szinte folyt még. A tűpróba valamiért nem mutatta, vagy nem esett le nekünk vagy nagyon gázsütőhöz voltunk szokva.



[link]

Valami ilyesmi a problémánk....

Jó, az ilyet le lehet takarni, de a kevert tésztát nem. :D

Lassan a csak alsó mód jön előmelegítés után...

2016. máj. 15. 20:01
 9/11 A kérdező kommentje:
Na akkor legközelebb másik tepsi lesz használva, legalsó polc és 175 fok (úgyis ott van a rovátka a gombon). Készenlétben pedig sütőpapír, rádobjuk, ha nagyon pirulna.
2016. máj. 15. 22:38
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha új a sütő, menjetek vissza a boltba ahol vettétek és kérjetek tanácsot. Lehet hogy hibás a hőmérője vagy a hőfokszabályzója.
2016. máj. 16. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!