Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szilvás gombóc/krumplis pogi...

Szilvás gombóc/krumplis pogi tésztát hogyan szoktátok csinálni?

Figyelt kérdés
Héjában főzitek a krumplit, vagy előre kockázva? Ha összetöritek, mennyire hűtitek, mielőtt belerakjátok a lisztet? A liszten és a krumplin kívül mit tesztek még bele?

2016. máj. 16. 12:34
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Én nem héjjában, hanem kockára felvágva. 70 % krumpli és 30 % liszt arányában./ 70 dkg krumpli, 30 dkg liszt / Teszek hozzá 1 db tojást és 1 evőkanál étolajat. Kézmelegre hűtöm és úgy teszem bele a hozzávalókat.
2016. máj. 16. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok

Kellemes ízt ad neki, ha teszel hozzá 1-2 evőkanál búzadarát.

2016. máj. 16. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
33%

Ha van apró krumplim, akkor héjában főzöm, ha nincs, akkor a nagyobbakat megpucolom, de nem főzöm, hanem pároló-edényben párolom. Ez esetben lényegesen kevesebb vizet szív magába, kevesebb liszt kell hozzá, ízletesebb marad.

Egy tojást, sót, de sohasem dekáztam, annyi liszt, hogy ne ragadjon a tészta, de ne is legyen túl kemény.


Túl sokat nem várok a hűtéssel, persze arra vigyázok, hogy gyúrás közben a kezem ne égesse, de ha nagyon kihűl, akkor viszont nehezebb meggyúrni.

2016. máj. 16. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
Én úgy szoktam, hogy egy kiló krumplihoz először 30 deka lisztet teszek, majd még húszat, majd még húszat, majd még húszat, aztán meg ki&@$ßĐ} az egészet a 3,14csába. Több alkalommal próbáltam csinálni, hol felkockáztam a pucolt krumplit, hol héjában főztem, hol öregebbet, hol extra fonnyadtat, hol újat, de a végeredmény mindig ugyanaz lett. Vagy még tészta állapotába lett kidobva, vagy miután elkészült belőle a betonkemény pogácsa, utána lett kihajintva. Újabban spórolok az olajon és az utóbbi időben már tészta állapotában szoktam kidobni. Lehet nem kéne erőltessem... 33F
2016. máj. 16. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
56%

Látod kedves-es!

Ezért hülyeség, hogy x deka + y deka...

annyi liszt kell bele, hogy a kezedre már ne ragadjon a tészta, könnyen el tudd nyújtani LISZTEZETT DESZKÁN!!! és utána kidarabolod... Persze nyújtás közben a tészta tetejét is lisztezd meg, hogy a nyújtófára se ragadjon (sok tészta!) :)))

2016. máj. 16. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
34%
5-ös vagyok! A fenti bejegyzést a 4-esnek írtam!!! No + aki úgy gondolja, "jó az öregróka" tanácsa a háznál! :)))
2016. máj. 16. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
9%

3-as vagyok!

Igazán szánalmas, hogy aki ennyire nincs képben a főzés-tudomány terén, és van bátorsága pontozni...

2016. máj. 16. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Én minden témába vágó választ pozitívan értékeltem, nem tudom ki trollkodik.


Köszönöm a válaszokat, egyébként nekem is csak ritkán jön össze, ezért is bátorkodtam megkérdezni.

2016. máj. 16. 15:50
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A krumplit héjában főzöm meg, forrón megpucolni és krumplinyomón átnyomni. Utána hűlni hagyni. Ha meleg, sokkal több lisztet vesz fel!

Bele só, 1 tojás, 1-2 kanál búzadara és egy tojás méretű zsír. Liszt annyi, hogy ne ragadjon. Összegyúrni, kész. Mióta figyelek rá, hogy jól kihűljön az átnyomott krumpli, szuperül szokott sikerülni a tészta.

2016. máj. 16. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 aperitif ***** válasza:
100%
Én is héjában főzöm, mint az előző válaszoló, ízletesebb marad úgy. Melegen hámozom, és áttöröm, aztán hagyom kihűlni. Ha melegen gyúrom bele a lisztet, ragacsos lesz. Annyi lisztet teszek hozzá, amennyit felvesz, és jól gyúrható tésztává áll össze. Sose mérem, hiszen ez nagyban függ a krumplitól.
2016. máj. 16. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!