Fagyasztott rántott sajtot kilehet vajon sütni a rendes sütőben, tepsiben sütőpapíron? :D
Ezt imádom a magyar nyelvben :-)
Vajon ki lehet-e, vagy vajra téve, mint tejtermékre?
De egyébként igen, én mindig így sütöm, és zsiradékot sem teszek alá ha bolti, mert a sütőpapír egy csoda, meg aztán úgyis van annyira zsíros, hogy nem ég le.
Köszi! Kész is! Tényleg nem rossz, az lehet a gond, hogy túl sütöttem kicsit... Csak semmi kaja nem volt itthon és őrült éhes voltam és nem akartam olajjal szórakozni. Nem is csináltam hozzá semmit csak lekvárral meg kenyérrel betolom :D
Eredetileg mit jelent a kisütni? Nem vagyok otthon nagyon a konyhai kifejezésekben. Lehet a nememből adódóan... :)
Akkor mi az amit imádtál itt a magyarban? :)
Trappista... iszonyat éhes voltam megettem ötöt :D mondjuk nem óriásiak azért.
Feltételezem, hogy a "vajon"-ra gondolt, mivel lehetne két jelentése is a fent leírt mondatodra.
off: Ha már magyar nyelv -> ki lehet vajon sütni, nem pedig kilehet vajon sütni (kisütni, ezért elválik)
Egyébként én még mindig nem tudom melyik formájára gondoltál a "vajon"-nak :DD
Én először a kérdőszóra gondoltam, de most már inkább a vajra tippelnék talán.
Kérdőszó volt jól érezted :)
"Vajon ki lehet-e, vagy vajra téve, mint tejtermékre? " Ez a mondat is vicces, hogy hogyan érthettem, hogy nem esett le belőle. Valahogy azt hittem, hogy a "kisütni"-vel van valami trükk és hogy az eredetileg biztos azt jelenti, hogy vajon kisütni valamit és most itt a konyhában jártasaknak biztos az a fura, hogy sütőben sütésre használom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!