Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az éttermekben például a...

Az éttermekben például a rántott csirke mellet milyen bundába forgatják hogy ilyen porhanyósan ropogós?

Figyelt kérdés

Az alap receptet tudom. Liszt, utána tojás és végül zsemlemorzsa. De az éttermekben valami más módszert alkalmaznak. Az övéjük igazán porhanyós ropogós.

Mi lehet a titka?


2016. máj. 13. 18:16
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
étteremben is ugyanez.
2016. máj. 13. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmi. Ugyan az, mint otthon. (itthon is ilyet sütök) max spórolásból párizsi massza van csinálva és azt követi a prézli. A titok az, hogy az olajnak el kell lepnie a húst, és állandó 190-220 fokos olaj kell. Ebben hirtelen sül és mire aranybarna lesz addigra kész is. Ezért sütik fritőzben. (ne az otthoni kis játékszerre gondolj)
2016. máj. 13. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
54%
Az éttermekben a tojást tejjel hígítják egy kicsit, de nem azért hogy ropogós legyen, hanem azért mert így olcsóbban hozzák ki.
2016. máj. 13. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
20%
Milyen lisztet hasznaltok odahaza? A jo rantott hushoz retesliszt es csaszarzsomle morzsaja kell.
2016. máj. 13. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
71%

Mi itthon néha kukoricapehelybe is beleforgatjuk a húst. Így ropogós lesz, és szerintem nagyon finom. Persze van, akinek furcsának tűnik.

Ja, a kukoricapehely ízesítetlen kell legyen.

2016. máj. 13. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
40%

Ki volt az, aki szerint a rétesliszt lepontozandó? A rántott hús panírjánál ez az alap, hogy rétesliszt + a legfinomabb lisztből készült zsemle morzsája kell a tojás mellé. Ősi osztrák hagyomány, a bécsi szelet panírját csak ebből készítik.

Ja, és mehet egy kis darab vaj is az olajba mindig, hogy jobb íze legyen.

2016. máj. 13. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
35%
Utolsó, ezen meg sem lepődök. Életükben nem jártak még étterem konyháján de nyomják a pirosat. 😂😂
2016. máj. 13. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
53%

Étterem konyhájában én sem jártam még szakácsként, de szakáccsal már volt szerencsém főzni, még Bocuse D'orossal is rendezvényen. Bár azt hiszem, ő csirkemellből nem sütött volna rántott húst :D

Amúgy persze én sem anyukámtól meg nagymamámtól tanultam meg jó rántott húst sütni. Az átlagos magyar háztartásban azért átjön az, hogy volt itt jó néhány évtizeden át hiánygazdaság meg szegénység, középosztály meg nem volt, és tényleg megy a gagyizás a konyhában puszta hagyományból. Finomliszt a panírba pl., nálunk is így volt évtizedeken át. Hát éppen elmegy, de sokkal vastagabb lisztréteget csinál, mint a valamivel drágább rétesliszt, ami épp csak egy leheletnyire vonja be a húst.

2016. máj. 13. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!