Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom házi krémes receptet...

Finom házi krémes receptet szeretnék ami nem pudingporos. Írnátok?

Figyelt kérdés

2016. aug. 2. 12:24
 1/1 anonim ***** válasza:

Egy kedves ismerösömtöl kaptam ezt a receptet, próbáld ki te is. Föként a krém az, ami érdekes:


Házi krémes

Tészta: 25 deka liszt, egy csipet só, 15 deka puha vaj, 1 tojás sárgája, és kb 1 deci 20 %-os tejföl.

A sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a tojással. A tejfölt szükség szerint adagoljuk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. kettévesszük, és egy órát hagyjuk pihenni.


Krém : 1 liter tejet elkezdünk lassú tűzön melegíteni, miközben 5 tojás sárgáját fehéredésig keverünk 20 deka cukorral, 2 vaniliáscukoral. Belemerünk 3-4 kanál meleg tejet, és beleszitálunk 10 deka lisztet. Csomómentesre keverjük és az egészet beleöntjük a tejbe. Puding sűrűségűre főzzük. A fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a sárga krémhez adagoljuk. Hűlés közben is kevergetjük.


Az egyik tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és sütőpapíros tepsíbe hengerítjük. 10-15 percre előmelegített sütőbe toljuk, és világosra sütjük.

A másik tésztát is kinyújtjuk, de csak 5 percre toljuk a sütőbe, és még langyosan kockákra vágjuk, mert később már törik.

Végül az egybe lapra rákenjük a vaniliás krémet, majd rárakosgatjuk a kocka tésztákat.

Tálaláskor porcukrot szitálunk a krémesünkre.


Sajnos azt nem írja mekkora a tepsi, de úgy vélem, hogy egy átlagos kb 40x25 ös lehet.

Kb 3 centisre saccolom a krém magasságát.


Sok sikert!

2016. aug. 3. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!