Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen lisztből tudnék csináln...

Milyen lisztből tudnék csinálni gluténmentes csöröge fánkot?

Figyelt kérdés

Anyukámnak szeretnék csinálni, gluténérzékeny. Van itthon egy csomó féle liszt, de nem tudom melyik lenne a tökéeltes. A kukoricaliszttől kezdte az útifűmaghéj lisztig van minden itthon, de mivel én nem használtam még ezeket, nem is értek hozzá, hogy melyikkel lehetne megvalósítani a fánkot.

Szerintetek?


2016. nov. 13. 23:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Gluténmentes lisztből,ugyanúgy.
2016. nov. 13. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
A neten vannak gluténmentes lisztkeverék receptek. De magadtól is kreálhatsz lisztkeveréket olyat ami tetszik csak rakj hozzá lenmaglisztet vagy chiamaglisztet(ezeket magad is megdarálhatod.) ez összetartja majd az egészet mivel a gluténmentes liszteknek nincs sikertartalma ezért kell ami összefogja. Oh az útifű is megfelelő erre ha már ezt hoztad fel példának.
2016. nov. 14. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Kettes jól írja, olyan kell, ami összefogja a tésztát. Érdemes esetleg lisztkeveréket nézni, ami kifejezetten sütéshez van, és gluténmentes. Sajna jártam már pórul maglisztekkel meg lisztpótlékokkal, amik nem keltek meg rendesen vagy alapból szétesett a tészta.
2016. nov. 14. 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Van itthon:

- barna rizsliszt

- hajdinaliszt

- amarántliszt

- kukoricaliszt

- szezánliszt

- kókuszliszt

- rizsliszt

- kölesliszt


+ utifű maghéj és chia mag


Melyik a legjobb? Nem igazán találok lisztkeverék receptet, mindegyikhez kukoicakeményítőt stb. ír. ELég 1 fajta lisztből csinálnom + rakok hozzá kicsi utifű maghéjt (azt nem találtam liszt formájában)

2016. nov. 14. 10:45
 5/6 A kérdező kommentje:
Egyébként ez nem kelt tészta lesz, kell még hozzá tojássárgája, tejföl, vaj és cukor
2016. nov. 14. 10:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Ismerem a csörögét, nagyon szeretem.

A kukorica lisztet nem ajánlom, nem eléggé apró ahhoz, hogy sütés után jó legyen, inkább fog hasonlítani a sült zsemlemorzsához.


Inkább készítsd rizsliszt+utifű maghéjat bele sűrítőnek. A rizsliszt kellően apró, elvileg jónak kell lennie.

2016. nov. 14. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!