Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tócsni készítésénél ki kell...

Tócsni készítésénél ki kell nyomkodni a vizet a lereszelt krumpliból?

Figyelt kérdés
2016. nov. 26. 12:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
nem
2016. nov. 26. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Nem, annyi lisztet kell hozzáadni, amennyit, a hozzáadott tojással felvesz, és kb nokedli állagú nem lesz.

Utána forró zsiradékba kanállal szaggasd bele, és egy kicsit húzd szét, vagy köralakú kis lepény formára, de akár rántotthús alakú is lehet.ha a krumpli után egy hagymát is belereszelsz, majd ízlésed szerint, sóval, borssal, majorannával.. stb fűszerezed, sokkal finomabb lesz.

Papírtörlőre szedd, a kisült , kész tócsnikat.

2016. nov. 26. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
Ui: a forró kisült tócsnit meg lehet szórni reszelt sajttal, ami ráolvad, ez plusz ízélmény, nagyon finom vele.
2016. nov. 26. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én egy kicsit ki szoktam nyomkodni, ha nagyon sok levet ereszt
2016. nov. 26. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy akarod. Én nagyon kinyomkodom, mivel azt szeretem, ha szinte csak krumpli van benne, emiatt tojásból is csak a sárgáját kapja, mert különben tésztás lenne, nem krumplis.

Öregebb, szárazabb krumplinál még elmegy, ha nem csavarom ki, nedvesebbnél nem.

2016. nov. 26. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem nyomkodod ki, akkor több liszt kell hozzá. Én inkább kinyomkodom akkor a burgonya íze erősebben érződik, nekem így finomabb.
2016. nov. 26. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 K...László ***** válasza:
80%
Én a tál egyik oldalára tolom a lereszelt krumplit, és ráteszem mondjuk a vágódeszka szélére a tálat, hogy ferdén álljon. 10 perc múlva a lé kijön magától, azt leöntöm óvatosan. Aztán jöhet a liszt, megfelelő állag eléréséig adagolgatom. Nem teszek tojást, csak 1-2 kanál olajat . Só, bors bele, jól összegyúrom. Serpenyőbe olajszprével befújok, előforrósítom. Egy nagy evőkanállal kiveszek egy gombócnyi masszát, a bal kézzel tartott serpenyő közepére lecsapom. Ideiglenesen letapad a hőtől, ezt kihasználva a kanál hátával egyenletesen elkenem fél cm vastag lepényre, közben olajosan tartom a kanál alját. Ha teljesen felvette az olajat a tészta, még egy kanálnyit rakok alá, hogy ne szárazon süljön. Visszateszem a tűzre. Pár perc múlva a serpenyő rángatására el kell váljon az aljától, és csúszkálnia kell benne. Van, hogy rásegítek a falapáttal. Többet nem ragad le ez után. Kicsi olajnak kell lennie alatta, de nem szabad, hogy ússzon benne. Körkörös mozgatással forgathatom is, majd ha hallom a hangján, hogy súrlódik már, alá lesek, hogy pirosas-e már az alja. Akkor megfordítom a falapáttal, és másik felét is barnás pirosasra sütöm. Imádom, ahogy ropog és tömény krumpli íz bomba. Jó sok fokhagymát rádörzsölök. Néha tejfölt és reszelt sajtot is teszek rá, akkor félbe is hajtom. Biztos nem túl egészséges ilyet enni, de télen nagyon jól esik. Valaki tesz bele tojást, attól lágyabb lesz. Van, hogy kikent tepsibe 2cm vastagon beleteszik a masszát, és úgy kisütik. Főleg műfogsorosok. Az ízélmény megmarad, de nem ropog. Nehéz kivésni, a széle meg leég, viszont nem állsz 2 órát a tűzhely mellett.
2016. dec. 3. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 K...László ***** válasza:
100%
Még hozzá tenném, hogy egyszerre 2 vagy 3 serpenyővel lehet dolgozni, mert amíg az egyikben sül, a másik kettőben eldolgozom a masszát, és aztán az elsőt már lehet fordítani. Jó nagy pizzaméretűeket is lehet így csinálni:-)
2016. dec. 3. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!