Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött káposztához szükséges...

Töltött káposztához szükséges lepirítani a hagymát, vagy bele is lehet darálni?

Figyelt kérdés
2016. dec. 21. 10:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
34%
Igen le kell hozzá piritani.. Darálhatod hozzá a hagymát de piritsd le.
2016. dec. 21. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
31%
A sima, nyers hagyma túl erős ízt adhat, illetve kellemetlen szájszagot később, inkább párold üvegesre előbb.
2016. dec. 21. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm!
2016. dec. 21. 10:34
 4/15 anonim ***** válasza:
45%
Soha nem szokta lepirítani. A lerakott rétegek közé vékony szeleteket szórok,piros törtpaprikát és lisztet is.
2016. dec. 21. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
30%
Lisztet minek? Nincs az a káposzta, aminek a szaftja nem lesz ízes az alatt 8 óra alatt, amit a sütőben tölt.
2016. dec. 21. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 ede1219 ***** válasza:
100%
Teljesen egyéni ízlés kérdése, hogy lepirítod-e, én speciel csak belekaszabolom a töltelékbe, és a hússal, rizzsel, tojással, fűszerekkel megfő, nem leszek büdös tőle.
2016. dec. 21. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:

Mondjuk én nem sütőben, hanem tűzhelyen készítem egy jó nagy kaszrojba, amibe még teszek füstölt kolozsvárit és lengőt is (füstölt bordaporc). Én nem vagyok a lisztszórás híve, rendes paprikás rántást csinálok (azért nem habarást, mert így tovább eláll).

Csak azért kérdeztem, mert egy évbe egyszer van nálunk töltött káposzta. Fasírt viszont többször, abba viszont beledarálom a hagymát. A fasírt és a töltelék között pedig alig van különbség (legalábbis fűszerezést illetően).

2016. dec. 21. 12:04
 8/15 A kérdező kommentje:

Ja, amúgy én tojást nem teszek bele (a fasírtba sem szoktam soha). A töltelék sokkal puhább lesz így (és nem fog szétesni).

Csak só, bors, pirospaprika, vörös- és fokhagyma. Előző nap bekeverem, aztán beteszem a hűtőbe hogy a fűszerek jól átjárják (fasírtnál is így csinálok), következő nap pedig hozzáadom a rizst (amit nem párolok, csak megmosok). Fölteszem egy nagy kaszrojba és nagyon alacsony lángon kb. fél napig főzöm. Mivel sokan vagyunk, ezért nagy mennyiség kell.

Mivel mondtam hogy ritkán főzök ilyet sajnos, ezért olyan apróságokat elfelejtek mint a hagyma lepirítása, de a többi az megvan.

2016. dec. 21. 12:19
 9/15 anonim ***** válasza:
28%

4-es vagyok

Ahány ház , annyi szokás ! Nálam így készül, és mindig nagyon ízlik mindenkinekn ! 60 éves nagyi

2016. dec. 21. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:
Csak azt tudnám, hogy miféle troll pontozgatja le az összes hozzászólásokat? Valaki úgy tűnik hogy nagyon unatkozik. Én viszont szívesen fogadok minden segítséget.
2016. dec. 21. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!