Töltött káposztához szükséges lepirítani a hagymát, vagy bele is lehet darálni?
Mondjuk én nem sütőben, hanem tűzhelyen készítem egy jó nagy kaszrojba, amibe még teszek füstölt kolozsvárit és lengőt is (füstölt bordaporc). Én nem vagyok a lisztszórás híve, rendes paprikás rántást csinálok (azért nem habarást, mert így tovább eláll).
Csak azért kérdeztem, mert egy évbe egyszer van nálunk töltött káposzta. Fasírt viszont többször, abba viszont beledarálom a hagymát. A fasírt és a töltelék között pedig alig van különbség (legalábbis fűszerezést illetően).
Ja, amúgy én tojást nem teszek bele (a fasírtba sem szoktam soha). A töltelék sokkal puhább lesz így (és nem fog szétesni).
Csak só, bors, pirospaprika, vörös- és fokhagyma. Előző nap bekeverem, aztán beteszem a hűtőbe hogy a fűszerek jól átjárják (fasírtnál is így csinálok), következő nap pedig hozzáadom a rizst (amit nem párolok, csak megmosok). Fölteszem egy nagy kaszrojba és nagyon alacsony lángon kb. fél napig főzöm. Mivel sokan vagyunk, ezért nagy mennyiség kell.
Mivel mondtam hogy ritkán főzök ilyet sajnos, ezért olyan apróságokat elfelejtek mint a hagyma lepirítása, de a többi az megvan.
4-es vagyok
Ahány ház , annyi szokás ! Nálam így készül, és mindig nagyon ízlik mindenkinekn ! 60 éves nagyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!