Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fasirozott zsemle, es/vagy...

Fasirozott zsemle, es/vagy kenyer, illetve zsemlemorzsa nelkul?

Figyelt kérdés

legyszi írjatok valami jo receptet,zoldseges fasirtot szeretnek,de kenyer zsemle,es zsemlemorzs nelkul.

Googlen nem talaltam semmi jot.

Koszi


2017. febr. 8. 12:05
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
23%

A fasírt hús, zsemle/-kenyér vagy morzsa, fűszerek és tojás keveréke. Ha valamit kihagysz, az nem fasírt.

A kérdés nem világos: husmentes valamit szeretnél, vagy a húst dusitanad zöldséggel?

2017. febr. 8. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 anonim ***** válasza:
66%

Morzsa ahelyett zabpehellyel is működik, de ha nem akarod, egyszerűen kihagyod belőle. Össze fog állni.


A kenyér belekeverése csak olcsó hússzaporítás, semmi egyéb.

2017. febr. 8. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 A kérdező kommentje:

Ja ez igaz utolso.

Csak hust szeretnek,es par zoldseget,persze elotte kicsit megfonnyasztva a zoldsegeket,pl.par kaliforniai paprika(mas mas szinuek) ennyi.

Osszefog igy allni szerintetek?

Na meg a tojas,par fuszer nagyabol ennyit szeretnek bele tenni.

Koszi

2017. febr. 8. 12:21
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

[link]


[link]


Az elv ugyanaz, a kiegészítőknek csak a fantázia meg a jó ízlés szab határt.


(persze, hogy összeáll, a kenyér lazításnak kell. Lazításra ebben az esetben egy kis szódabikarbónát lehet használni, ha akarsz. Tojás se kell sok, mert túlságosan elhígíthatja, inkább a keverésere fektess nagyobb hangsúlyt.

Apróra daráld, és sokáig keverd, így a húsrostok egymásba gabalyodnak, és pépes állagot nem kapsz.)

2017. febr. 8. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 anonim ***** válasza:
46%

" csak olcsó hússzaporítás, semmi egyéb."


Óriási tévedés, a kenyér lazító anyag, ezért kell szikkadt kenyér, mert áztatás után is marad tartása. Anélkül annyira tömör, nehéz ételt kapunk, hogy az teljesen más kategória, nem lehet fasírtnak nevezni.

2017. febr. 8. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
20%

5-ös: az a húsgolyó, ami tömör és nehéz önmagában, azt nem érdemes megenni :))


Jó minőségű hús, megfelelő fűszerezés, és nem darált hús, hanem masszázott. Ennyi a titok.

2017. febr. 8. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
59%

Ezt a rettentő nagy titkot én is leírtam, pépesre kell keverni.


Ettől még a hús az hús, lazítás nélkül pedig tömörebb, mint lazítatlanul.


Kenyérfélével lazítva fasírtnak nevezzük, bármi egyébbel lazítva meg nem.

Ennyi a titok.

2017. febr. 8. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
60%

Lazítás nélkül sima húsgombóc, sok orszégban pl Bulgária ) nem is ismerik az általunk készített kenyeres /zsemlés fasírtféleséget.

Csak hús, tojás és az ott kedvelt fűszerek. Sokkal tömörebb is, mint a "mienk ", de finom.Pirospaprikát sem tesznek bele, szinte csak hagyma és fokhagyma, meg csubrica.zsemlemorzsába sem forgatjáksoha, csak forró olajban kisütik.

Nyers krumplit, ha kislyukon reszelsz a fűszeres húsmasszába, könnyebb és lazább lesz. Ne ijedj meg attól, ha a krumplireszelék látszani fog benne, még akkor, ha teljesen átsült.Szerintem más zöldségféle is mehet bele, nem fogja elrontani.A húsgombóc kissé ellapítva, gyorsabban és jobban átsül.

2017. febr. 8. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim ***** válasza:
60%

Nagyon finom, ha zsömle/kenyér/prézli HELYETT kb fél m-esre darabolt zöldségeket keversz a darált húshoz (nem kell semmi esetre sem elöfzöni vagy párolni) és tetszés szerint füszerezed. Amíg a fasirt emgsül, addigra a zödlségek is megpuhulnak, de nem lesznek szétesve.


Akik meg a fasirt mibenlétén okoskodnak: a fasirt egyszerüen darált húst jelent!

2017. febr. 8. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
83%

Mellesleg a fasírozás vagdalást jelent, mert amikor kitalálták nem volt még daráló, szóval a néven kár vitatkozni.

Étlapokon ma is vagdaltnak nevezik a fasírozottat...

2017. febr. 8. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!