Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bolognai szósz, darált hússal?...

Bolognai szósz, darált hússal? (Lenti alapanyagok alapján egy jó recept? )

Figyelt kérdés
V.hagyma , paradicsomlé , sárgarépa , gyökér , fokhagyma , bazsalikom , oregáno , petrezselyem , babérlevél , paprika , majoranna)

2017. febr. 9. 20:10
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
nem kell túlbonyolítani, az egyszerűsége az erénye a bolognainak... :) Csak hús+pari+fűszerek. Nekem egy olasz barátom, aki valaha szakácsnak tanult, adta a receptet: olívaolajon kicsit megsütni a darált húst, arra 10 dekánként kb. 1 nagyobb paradicsom, majd oregánó, bazsalikom, kevés cukor, só, meg ízlés szerint fokhagyma. Én pirospaprikát is szoktam bele tenni, hogy szebb színe legyen, meg bőven mérem a fokhagymát. Vöröshagyma, répa, meg ilyenek hozzáadásával az lesz minden, csak nem bolognai. :)
2017. febr. 9. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
23%
Google
2017. febr. 9. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én olaszországban szoktam találni benne hagymát, zellert és répát, illetve a vörösbor se árt.
2017. febr. 9. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

#1

sajnos "kéket" adtam, nem értek egyet veled néhány pontban, de köszi a tippet. (de ehhez szakács tudomány nem kell amit leírtál.)


#2

bújj a Google seggébe. "pirossal" értékeltem a recepted...


#3

Köszönöm, a tiedet "zölddel" értékeltem, azonos a szánk íze.

2017. febr. 9. 21:23
 5/10 A kérdező kommentje:
#3 -hoz hozzáteszem, hogy igen...az olaszoknál ezek az alapanyagok, szó szerint alapok. Jártam már én is olaszban, szóval az #1-es szakácsa, max egy gyorséttermi dolgozó lehet.
2017. febr. 9. 21:25
 6/10 anonim ***** válasza:
27%
Mivan, életképtelen vagy?
2017. febr. 9. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Miért nem tiltanak már ki innen a fenébe? - mindenkinek ezt a szöveget sütöd el? skizo otthon ülő, narkós. sárga házba veled.
2017. febr. 9. 21:42
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Soffritto kell alapnak készíteni, utána bele a hús, bele a paradicsom, vörösbor és két-három óra főzés.


Nem, kedves kötözködők, nem a húsnak kell ennyi, hanem azért készül ennyi ideig, mert más lesz az íze. A vége felé vörösbor, illetve fél dl tej tíz perccel az elzárás előtt. Ez a dél-olasz recept.

2017. febr. 10. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

#1

[link]

2017. febr. 10. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

#8

koszi ment a "zold", nem kekeckedeskepp, de a tej mi celt szolgal benne azon kivul, hogy osszeugrik csak a tetejen? :)


#9

Ment a "zold" a frappans valaszodra,arra amit az elso kommentelo irt racafoltal nem kicsit. ;)

2017. febr. 10. 12:55

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!