Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el? Mitől száraz,...

Mit rontok el? Mitől száraz, vagy szárad ki?

Figyelt kérdés

Bár nagyon szeretem a palacsintát, a brassói apró pecsenye pedig nagy kedvencem, mégsem csinálom szívesen őket. Ugyanis nekem mind2 száraz vmiért. A palacsintám tésztája is ízetlen, nehezen csúszik. Talán túl vékony a tészta? Vagy az a baj, h csak tejből készítem? Vagy tovább kéne sütnöm? Máshol sokkal finomabb, puhább, gazdagabb az íze.

A brassóim pedig szintén száraz, nehezen lehet lenyelni. Nem tudom, hogyan tehetném szaftosabbá, mert gondolom az a baja.


2010. máj. 12. 21:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én akkor szoktam megfordítani, amikor a szélén látom, hogy barnul. Nekem így tanították. Jól tudom? De amúgy max. lángon kell sütni?

Köszönöm én is a tanácsot, ki fogom próbálni a receptedet!

2010. máj. 12. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
Közepes lángon szoktam sütni nem kell max-on,és nekem egy szakács tanitotta igy,hogy mikor apró kis lyukakat látok már a palacsinta tetején,akkor kell megforditani...!Próbáld ki igy,sok sikert!!;)
2010. máj. 12. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:

Palacsintánál lehet az is egy megoldás, hogy kevés olajat töltessz a masszához vagy reszelsz bele egy kis almát és picit megfahéjazod és így kezded sütni.

Brassóinál pedig én úgy csinálom ( karajból vagy sertéscombból) hogy egy pici vizet is öntök alá, lefedem, majd ha a hús megpuhult, akkor fedő le és zsírjára sütöm!

2010. máj. 13. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
És igy marad a brassóinak szaftja,nem lesz száraz,ha zsirjára sütöd?
2010. máj. 13. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 A kérdező kommentje:

Örömmel látom, h ennyien válaszoltatok! KÖszi!

Olvasva titeket, a brassóit totál rosszul csinálom:

Anyu azt mondta, süssem pirosra a húst. Én nem szoktam. Fehéredésig sütöm, fűszerezem:fokhagyma, piros paprika, majoranna, ételízesítő. Aztán felöntöm vízzel, és főzöm. Közben kisütöm a krumplit, a végén összeforgatom, és esetleg rottyantok egyet az egészen. Ízre nagyon finom, csak hát fullasztó. De megfogadom a tanácsaitokat! :)

A palacsintát megpróbálom a napokban megint. :)

2010. máj. 13. 13:31
 16/16 A kérdező kommentje:
Kedves 23:10-es! Mennyi legyen a sütőpor?
2010. máj. 13. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!