Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A serpenyőben sütött csirkemel...

A serpenyőben sütött csirkemell nekem kiszárad. Ti hogyan keszititek, hogy finom ízletes legyen?

Figyelt kérdés

Próbáltam már néhány trükköt a suteshez (pl joghurtos pác - 1-2 óra pácolással, vaj-olaj keverékében sütöttem), de még mindig nem vagyok elégedett az eredménnyel. A húsból kifő minden nedvesség és a végeredmény száraz, ízetlen hús lesz.

Ha csíkokra vágom, úgy kicsit jobb a helyzet, mert ragút készítek, de maga a csirkemell akkor is kiszárad benne.

Nem sikerül megpiritanom se, mert a saját levét ereszti ki először, abban fő, majd mire elpárolog és még piritanám, addig szinten kiszárad, túlfő a hús.



2017. ápr. 22. 08:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Mégegy kérdés az utolsó kommenthez: ez működik vékonyra szeletelt csirkemellfilével is vagy csak nagyobb cs.mell darabbal, amit körbe sütnek?
2017. ápr. 22. 13:47
 12/18 anonim ***** válasza:
94%

A vékonyra szelt csirkemellfilének elég 3-4 perc oldalanként, ahogy írták előttem forró zsiradékban. csak lefedve enged levet, de az egy más kategória, más húsoknál.

A csirkemellet hirtelen kell kisütni, pár perc alatt kérgesedik kívülről, belül omlós marad. (ha jó csináltuk... ) :)Másik, hogy ne szúrj bele villát, kést, mert kifolyhat a nedve, ami miatt kiszáradhat. Húscsipesszel, vagy lapátkanállal kell megfordítani.

2017. ápr. 22. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
82%
Csak annyi kiegészítést az utolsóhoz: ha a húsdarabot egy kanállal megnyomod, és visszarugózik, akkor még nem sült át, ha így szilárdnak érzödik, akkor jó.
2017. ápr. 22. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Hát hiába, ez is egy szakma, lehet tanulni a szakiktól :).
2017. ápr. 22. 20:02
 15/18 anonim ***** válasza:
78%

Forró serpenyő.

Egészben a csirkemell, fűszerezve.

Minden oldalát hirtelen megkapatod, majd berakod a sütőbe 120 fokra, 12 percre.

Omlós és szaftos lesz.

2017. ápr. 23. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
75%
A wokot konketan fustolesig hevitik.
2017. ápr. 24. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat, végre sikerült ráéreznem a lényegre :-)!!

Igaz, most lazaccal próbálkoztam és nagyon jól sikerült. Vele mégkönnyebb dolgom volt, mert a színén remekül ellenőrizhető hogy jól átsült-e.

2017. máj. 1. 09:19
 18/18 anonim ***** válasza:
33%

Vok, serpenyő, mindegy, füstöljön. Ha egészben készíted megpróbálhatod pár csepp olajon 2-2 percig átfordítva elősütni, majd ha színt kapott beteszed a sütőbe 30 percre mindössze 90 fokra. Nem kell letakarni! Csak akkor fűszerezd ha már elősütötted, a só ugyanis megnyitja a rostokat és elveszíted az értékes húsnedveket.

Ezt próbáld meg bőrös kacsamellel is. Sokkal finomabb.

2017. máj. 21. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!