Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontottam el a gulyásban?

Mit rontottam el a gulyásban?

Figyelt kérdés

Kuktában főztem 30 percig, a krumpli teljesen szétfőtt, a hús viszont kemény maradt.

Sertéscombból főztem, amit kockára vágva árultak, a cimke szerint gulyáshús.



2017. máj. 21. 21:06
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
87%

Most nem gondolhattad komolyan, hogy a sertéshús és a krumpli ugyanannyi idő alatt fő meg.

Még soha nem főztél semmit?


(A gulyás pedig marhából készül, nem sertésből)

2017. máj. 21. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/29 anonim ***** válasza:
58%

Csak a legalapvetőbbeket. A gulyásleves marhahúsból van, (lehetőleg lábszár esetleg lapocka, nyak)


NEM kuktában fő.


Hagyma (sok) lepirít, tűzről levesz, pirospaprika, majd a hús, friss paprika paradicsom hozzá, akár egészben, úgyis szétfő. + fűszerek fokhagyma, őrölt kömény, őrölt fekete bors. Ha a hús szinte puha, (ez lehet 1,5 de akár 4 óra is) hozzáadod az apró kockára vágott zöldséget, majd 15 perc után a krumpli és 15 perc múlva kész van. Ha tudod mi az a csipetke, rakhatsz bele az utolsó 5 percben. A csipetkét ne a kuktában gyúrd!

2017. máj. 21. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/29 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem ott rontottad el, hogy Bodri nem jó akcentusban ugatott a gulyára. Tanítsd meg pitizni. Bár inkább mégse. A kutya maradjon kutya, az ember meg maradjon ember, vagyis hát... na szóval, érted.
2017. máj. 21. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/29 A kérdező kommentje:
9: Sajnos az úgy nagyon drága, ha nem kuktában főz az ember, többszöröse az áramköltség egy főzéshez akkor, azt nem tudjuk kigazdálkodni, akkor már készen is vehetnénk az ételt.
2017. máj. 21. 23:47
 15/29 A kérdező kommentje:
11: Generációk óta így főzik nálunk, dédmamám vendéglátós volt, nagymamámtól így tanultam, nem szokott gond lenni vele, de más forrásból sosem érdeklődtem a recept iránt, csak az őseimtől.
2017. máj. 21. 23:48
 16/29 A kérdező kommentje:
11: Nagyon drága a marhahús, nem tudjuk megvenni. Erre pedig rá volt írva, hogy gulyáshús, ezért ezt vette anyukám a közértben.
2017. máj. 21. 23:51
 17/29 A kérdező kommentje:

10: Köszi.

Az egyetlen ember, aki elmondta, hogy kell csinálni.

2017. máj. 21. 23:53
 18/29 anonim ***** válasza:
68%
Biztos gulyást főz majd olyan, akinek drága 2 óra tűzhelyhasználat.
2017. máj. 22. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/29 anonim ***** válasza:
63%
Ha ennyire drága a pár órás tűzhelyhasználat, akkor mi a francnak kell gulyást főzni? Annyi más kaja van gyorsan meg. Ha meg mindenképp gulyás kell, akkor vagy csináld rendesen, vagy úgyis el fogod cseszni
2017. máj. 22. 02:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/29 anonim ***** válasza:
32%

Ha csak nem sietős, biztos nem kuktában főzném.

Sosem próbáltam.

(annak ellenére sem, hogy a marhahús főzési ideje meglehetősen hosszabb, akár csak a szárazabb vadhúsoké)


Marhahúsból, pörkölt alapból, száraz vörösborral, fűszer, zöldség, ... és a legfinomabb, ha mind ez bográcsban szabad tűzön.

/A bogrács csak toppos esetben./ - ekkor a legfinomabb keményfa - faparázson./

2017. máj. 22. 02:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!