Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontottam el a gulyásban?

Mit rontottam el a gulyásban?

Figyelt kérdés

Kuktában főztem 30 percig, a krumpli teljesen szétfőtt, a hús viszont kemény maradt.

Sertéscombból főztem, amit kockára vágva árultak, a cimke szerint gulyáshús.



2017. máj. 21. 21:06
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

19: Harmadszorra mondom, hogy generációk óra így főzték nálunk, így tanultam a nagymamámtól, a vendéglátós dédmamámtól is. Anyukém is így főzi évtizedek óta. Betették kuktába, 30 perc, és mindig jó lett. Csak ugye mindig másfajta hús, másfajta krumpli, azt gondoltam, ennek van valami nyitja, és most nem jött össze jól a megfelelő fajta krumpli a megfelelő fajta hússal párba.

Anyukám nem tudta megmondani, mitől lehet, meg különben őszerinte jó lett most is.

2017. máj. 22. 03:27
 22/29 A kérdező kommentje:
20: Köszi.
2017. máj. 22. 03:37
 23/29 anonim ***** válasza:
90%

Ahogy elnézem, úgy kb mindent.


- Ilyen nincs, hogy ha egyszerre beleteszel mindent, akkor minden egyszerre kész is lesz.

A végeredmény ez lesz, és mint látod, édesanyádnak most is jó, pedig dehogy. Szerintem az idő megszépíti az emlékeket, régen se volt jó, csodák nincsenek.


-Nem igazán kéne hangoztatni, hány generáción keresztül volt képtelen a család összehozni egy gulyást, mert ciki.

Nem cikizésből mondom, képtelenség így jól megfőzni.

Attól, hogy valamit Napóleon korában csináltak valamilyen módon, távolról sem jelenti azt, hogy az úgy jó.

Pláne vendéglátósként, szerintem ezt inkább titkold a jövőben, hogy ez a megoldás született a családban, mert ez a vendéglátósokra nézve szégyen.


-Ami a költségeket illeti, mondjuk tovább fő az étel 1 órával. Ez pont 42 forint!!!!!!


Egy gulyásba más időpontban kell beletenni a húst, más időpontban a burgonyát, a zöldségeket, ha teszel bele reszelt tésztát, megint más időpontban, ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapj.


Ráadásul tényleg van némi eltérés az alapanyagok között (annyi nyilván nincs, hogy egyszerre mindent bele lehessen szórni) de annyi van, hogy nem lehet percezni, meg másodpercezni, mikor mit tegyél bele.

Közben többször meg kell nézni, melyik alapanyag milyen stádiumban van.

Ez a főzés.

Törődni kell az étellel, nem csak odab-ni, és várni a csodát.


Többször kóstolni viszont lehetetlen kuktában.


Úgyhogy ha neked 42 ft-ot nem ér meg, hogy jó legyen a végeredmény, akkor vagy ilyen lesz e gulyáslevesed, vagy ne főzz gulyáslevest.


Ha viszont megér ennyi, akkor örökre felejtsd el ezt a hülyeséget a kuktával, nézz ki egy normál átlag gulyásreceptet, és főzd úgy.

2017. máj. 22. 05:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves is vagy? Mert ha 14, akkor dicséretes, hogy már főzöl.
2017. máj. 22. 06:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/29 anonim ***** válasza:
0%

Mi is van h kuktában fözzük, de csak mert az a legnagyobb fazekunk :)

De mi is már a hagymás-"pörköltes" lében a husit, és utána tesszük hozzá a zöldséget.


Persze a legjpbb a bográcsos, de az férfiak dolga :)

2017. máj. 22. 06:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Ritka igénytelen egy család lehettek.
2017. máj. 22. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Amúgymeg gyerekek, a "nincs pénzünk bekapcsolni a tűzhelyet" válasz óta rohadtul egyértelmű, hogy akkora kamu ez a kérdés (is), mint annak a rendje.

Ne etessük a trollt, egye csak a saját "gulyását".

2017. máj. 22. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/29 anonim ***** válasza:
51%

100 szónak is 1 a vége:

- ha a sertés kuktában 30 perc alatt nem főtt meg, akkor az azt jelenti, hogy valószínűleg egy kimustrált anyakoca volt. Vagyis egy több éves, öreg disznó.

- az, hogy a krumplival együtt raktad fel, csak a krumplinak ártott, a sertés puhulásánál nem játszott közre.

2017. máj. 22. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha szerinted a felmenőid generációkon át így főzték a gulyást, lett volna időd megtanulni, hogy ők hogyan készítik.nem itt vitát generálni, hogy legyen kikkel "beszélgetned ". Azoknak van igazuk, akik nem kuktában főzik a gulyást, ami egy szakaszos főzésű , remek étel.

mindent a maga idejében kell beletenni, és akkor minden rendben lesz.A fűszerezést, a leves hosszának beállítását is menetközben lehet korrigálni.

Esetleg, ha valaki nagyon sietne, akkor tudnám elképzelni, hogy a pörköltalapot, de csakis azt, előbb kuktában megfőzze, majd hagyományos módon fejezze be a gulyást.

2017. máj. 22. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!