Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen fajta sajt sül ropogósr...

Milyen fajta sajt sül ropogósra pogácsán?

Figyelt kérdés
Sajtos pogit, ha pl. lidlbe veszek, mindig ropog rajta a sajt, és nagyon finom. Otthon ha sütök, csak elolvad rajta, és nem ropog. Milyen sajtot használjak?
2017. aug. 28. 11:56
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Kemény típusúakat: emmentáli, parmezán, esetleg óvári.
2017. aug. 28. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
71%
A lágyabbak is ilyenek lesznek, ha elég sokáig sülnek.
2017. aug. 28. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Általában eidami sajtot használok, nekem mindig ropogósra sül.
2017. aug. 28. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyik reszelhető kemény és félkemény sajtot lehet ropogósra sütni.

Emmentháli, Pannónia, Gouda, Eidámi.. stb.

Sütés előtt a reszeltsajtot terítsd szét egy sütőpapíron, vagy tálcán, hogy kicsit szikkadjon, ne tapadjon nagyon össze.Így szálasabb marad, kicsit szárazabb lesz, és könnyebben sül ropogós pirosra.

Azért túlsütni nem szabad.

2017. aug. 28. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Bármilyen sajtot lehet használni rá. A sütési időnek kell megfelelőnek lenni, meg a hőmérsékletnek.

Mi a pogik tetejét először, tojássárgájával kenjük le, néha tojásfehérjével. Majd a vékony lyukú reszelőn trappista sajtot reszelünk le és azt tesszük a pogik tetejére. Nekünk mindig ropogós lesz rajta a sajt. Édesanyámnak mennyeien finom a sajtos pogija. :)

2017. szept. 6. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!