Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami jó csirkemelles recept?

Valami jó csirkemelles recept?

Figyelt kérdés
Olyan,hogy ne legyen száraz...
2010. máj. 26. 19:35
 1/10 anonim ***** válasza:

sózod, borsozod, fokhagymázod, állni hagyod 2-3 órát


kis Rama margarint felmelegítesz egy serpenyőben---ha kezd barnulni belerakod a csirkemellet, minden oldalát átpirítod, folyamatosan mozgatva, kis lángon...kis vizet aláöntesz, letakarod és 4-5 perc alatt kész van...végén elpárolod a vizet...

2010. máj. 26. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:

Én sem szeretem,ha száraz,úgy érzem,mintha megfulladnék tőle.De van egy receptem,ami nekem nagyon bevált!!!

(Tupperware-es recept)

Hozzávalók:(kb. 60 dkg húshoz)

1 tojás

3 púpozott evőkanál liszt

3 púpozott evőkanál étkezési keményítő

2 dl sör

csipetnyi só


A húst 2 centis csíkokra vágjuk.A tojássárgáját a liszttel,a keményítővel és a sörrel simára keverjük,sózzuk.A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk,majd a húsdarabokat belemártjuk,és 4-5 perc alatt aranysárgára sütjük.


A keményítőtől nem kell félni,nagyon sok mindenre jó!

Remélem ízleni fog!;)

2010. máj. 26. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
1 napra pácold be joghurtba,majd bő zsírban süsd ki "párizsi" bundában!Tálalásnál tégy rá fokhagymás tejfölt,és reszelt füstölt sajtot!
2010. máj. 26. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

szia! a mi napilapunkban volt a múlthéten egy csirkemell recept, igaz nem próbáltam ki, de jónak tűnik.

szóval a csirkemell szeleteket finoman kiklopfolni, sózni, borsozni.egyenként lisztbe mártani és kevés forró zsiradékon mindkét oldalán pirosasra sütni.ha minden szelet kész, visszatenni a serpenyőbe őket, és egy pohár

/2 dl/forró vízzel felönteni. lefedni és 2 percig

rotyogtatni. a víz eltűnik, a hús omlós, puha.

üdv.

2010. máj. 27. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
22:42-es de másnap besózod nem?és nem fog róla csurogni a joghurt?
2010. máj. 27. 19:15
 6/10 anonim ***** válasza:

Természetesen sózd meg sütés előtt!A joghurt itt a pácolást szolgálja,csepegtesd le a felesleget a húsról!:D

A joghurtba keverhetsz egy kis fokhagymát is,vagy aromásabb fűszereket,,és úgy pácold benne a húst,még ízletesebb lehet!

Ez a módszer bármelyik szárazabb fehér húsnál alkalmazható!

Minden jót!

2010. máj. 28. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

sajtos-tejszínes csirkemell

írd be google-be..

nekem nagyon izlik..

2010. máj. 28. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Én kétféleképpen szoktam elkészíteni.

1. beáztatom f.hagymás,sós tejbe,majd kisütöm,megsütöm ahogy tetszik...nagyon omlós lesz,ha kuktába teszed,még finomabb.

2.római tálba rétegelem a hozzávalókat,legalsónak vékony szalonna,vagy a szeletelve kapható bacon,rá burgonya karikázva,v.hagyma,csirkemell,paradicsom,majd újra szalonna és a többi. Tetejére tejföl+sajt. Az egész család imádja.

2010. máj. 28. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam csinálni, hogy szeletekre vágom a húst (vékonyakra), és jénaiba bacon szalonnákat fektetek le, úgy hogy a szalonnák szélei kilogjanak a jénaiból, ebbe beleteszem a húst, ráöntöm a felvert tojást, bőségesen megszórom reszelt sajttal, majd a kimaradt bacon részeket visszahajtom a húsra, ha nem fedi teljesen akkor a tetejére plusz bacon szalonnákat rakni, majd be a sütőbe. Isteni, én imádom, és a család is.
2010. máj. 29. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
De azt kihagytam,hogy pici olajat önts rá, kb 1-2 ek.-val, mondjuk én úgy szoktam, h 1 ek. vaj és 1 ek. olaj. fűszernek pedig borsot és sót szoktam használni:)
2010. máj. 29. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!