Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A házi zsemle/kenyér vagy a...

A házi zsemle/kenyér vagy a bolti az "egészségesebb" szerintetek?

Figyelt kérdés
2017. nov. 4. 16:34
 1/8 anonim ***** válasza:
19%
Tökmindegy
2017. nov. 4. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Házilag sokfélét lehet sütni, és a boltban is sokfélét lehet kapni. Olyan nincs, hogy egy adott étel önmagában egészséges vagy egészségtelen, mivel csak egy teljes étrend lehet egészséges vagy egészségtelen. Az igaz, hogy bizonyos élelmiszereket nehezebb az egészséges étrendbe beilleszteni.


A sima fehér zsemlével valóban az a baj, hogy sok finomított szénhidrátot tartalmaz, és kevés rostot. A különböző korpás, barna zsemlék már több élelmi rostot tartalmaznak, de nagyon kell figyelni, mert bizonyos típusokat csak barnára színeznek, attól nem lesz magasabb a rosttartalma.

2017. nov. 4. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
55%
Ha csak azt vesszük, hogy te otthon nem teszel bele semmi felesleges adalékanyagot, akkor "egészségesebb ".Amúgy a bolti sem egészségtelen, mert akkor mindenkinek ártana, aki ott veszi, azt pedig azért nem lehet állítani, hogy a bolti zsemlétől/kenyértől megbetegedett valaki.
2017. nov. 4. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
39%
ma 17:16-osnak tökéletesen igaza van, csak anynir szeretnék hozzáfüzni, hogy az "igazi" barna pékáru szine "piszkos-szürkés", a szinezetté viszont "szép" melegbarnás. Azaz ha teljes kiörlésüt akarsz valahol venni, a szép színüt nem érdemes megvásárolni, mert az fehér lisztböl van karamellel vagy melasszal szinezve.
2017. nov. 4. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
60%
Az eredeti egészséges kenyerek közelében sem vannak a mostani modernekkel . Azok adalékoktól mentesek csíráztatott teljes kiőrlésű gabonákból és kovásszal készülnek . Pár nap múlva is fogyaszthatók , nincs rossz utóízük sem szaguk , nem porladnak és nem hullanak a szét a szeletek mikor kihűl a kenyér vagy másnap .
2017. nov. 4. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Nettó hülyeség
2017. nov. 4. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

A házi mindenképp, mert adalékanyag-és tartósítószermentes.

Ráadásul a házi teljes kiőrlésűben nem 5-20 % teljes kiőrlésű van mint a boltiban, hanem 80-90% (egy kevés fehér liszt kell bele hogy szép, levegős legyen).

2017. nov. 4. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Nincs olyan hogy egéségesebb pék áru ha otthon csinálod .és nem egéséges ha boltba .
2017. nov. 5. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!