Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnál segíteni? Húslevest...

Tudnál segíteni? Húslevest szeretnék főzni, de mindig elrontom, vagy túl delikátos lesz vagy íztelen.

Figyelt kérdés
olyan receptet szeretnék kérni, amiben minden pontosan le van írva,hány darab répa stb.,pontosan melyik fűszerből mennyi és ezek hány liter vízhez.
2010. máj. 31. 08:59
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
1 kg húshoz kb.30 dk sárgarépa,20 dk zöldség kell. De tehetsz bele kevés karfiolt,karalábét stb is. Kell bele egy egész fej vöröshagyma,néhány gerezd fokhagyma is. Tegyél bele sót,kevés egészborsot,gyömbért,szerecsen diót is. Delikát fölösleges bele. Nagyon lassú forralással főzd,mert különben zavaros lesz a levesed. Inkább kevesebb sót tegyél bele,azt ha kell főzés közben is pótolhatod.
2010. máj. 31. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Négytagu családra fözök 20 éve,de egykg hus sok levesnek.

Husoscsonttal probálkozz.A levest hidegvizbe teszel husos csontot egyidejüleg teszel bele sérgarépát 2 3 elég fehérépát,zellert,a zőldjét is beleteheted összekötözve kis sot és lassu lángon,hogy ne legyen zavaros megfözöd

Ha habja van azt kanállal leszeded Amivel elrontják a levest a tul sok so és belefözik a levestésztát

A levestésztát külön kell kifözni és tálaláskor mindenki tesz bele magának tetszés szerint.Szoktam a levesbe tenni tölteléket:kenyeret vizbeáztatni kicsavarni ahány gomboc annyi tojás ételizesitő éa aprora vágott petrezselyem ezt egy nelyonba betenni összekötni ne menjen bele a leves és betenni a lavesbe Ha megfött szépen lehet szeletelni a fött hus mellé mikor majdnem kész a leves egy pár burgonyát is lehet benne főzni egészben.Igy egyszerre egy komplett kajád van leves fött hus töltike.fött burgonyaHa a levest fözés után leszüröd tovább elál és tisztább a leve.Ameddig ez föl csinálsz egy mártást a fött hushoz és kész az olcso ebéd

2010. máj. 31. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Én teszek bele ételízesítőt és egy pici sót is, csak apránként tedd bele és közben kóstolgasd. Én először hideg vízben teszem fel a csontot. A habot tea szűrővel leszedem, ha már nincs habja bele teszem a sárgarépát (kb 3 db) (na sokat mert édes lesz) petrezselymet (3 db), kevés zellert vagy a levelét, 1kissebb fej vhagymát, 2 gerezd fokhagymát. Ezt egy 5 literes fazékhoz. Én nem teszek bele más zöldséget sem krumplit, mert nem szeretem az ízüket a levesben. Ezt főzöm még nagyon lassú tűzön 2-3 óráig. Tésztát külön főzöm, majd egy sűrű szűrőn átszűrőm a levest, tálalás előtt várj vele egy picit így még tisztább lesz.
2010. máj. 31. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

én nem használok ételízesítőt...arányokat se tudok, de a jó húsleves titka a fedő és a legalacsonyabb fokozaton való főzés ;)


zöldségek nálam egy marhahúsleveshez pl: fokhagyma, hagyma (egészben héjastúl, hogy legyen színe a levesnek), répa pár darab, zeller, karalábé, fehérrépa, krumpli, ha van, akkor paszternák, paradicsom, paprika

fűszerek: só, bors, kömény kis szerecsendió

2010. máj. 31. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy nem ide vág, de szerintem elég alaposan leírták már előttem.

Szóval, én pont emiatt szoktam fokozatosan beletenni a sót/delikátot. Mivel kezdő háziasszonynak számítok, még nem megy szemre, ezért mindig csak egy teáskanál delikátot rakok bele, várok 1-2 percet, aztán kóstolok és pótolok ha még szükséges.

21 L

2010. máj. 31. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Victory82 ***** válasza:
Szia!Én egy nagy fazékban főzöm a húslevest,mert imádjuk.Kb.akkorában,mint más a töltött káposztát.A legjobban csirkenyakból szeretem csinálni.1kg csirkenyakat odateszek főni,2x szoktam lehabozni,az a biztos.Utána teszek bele 5-6db répát,2-3 gyökeret,1 karalábét,fél zellert,1 vöröshagymát,kis karfiolt,ha van kelbimbó akkor azt,ha nincs,akkor kelkáposztát,ízlés szerint.Én soha semmihez nem használok ételízesítőt!Fűszerek:só,ízlés szerint,fehérbors,feketebors,szemesbors(kb.10db)2 db szegfűbors,1db szegfűszeg,pici darab szerecsendió,én szoktam őrölt lestyánt és rózsaborsot is tenni bele,mert isteni tőle a leves.Lestyánból 1 csipetnyi,rózsaborsból 4-5db.Amikor félig megfőtt a zöldség,akkor teszem bele a krumplit és a karfiolt.Ha a krumpli is megfőtt,akkor felfőzöm és lekapcsolom!Bocsi,ha hosszú lett!Jó étvágyat hozzá,ha kipróbálod!Viki.
2010. jún. 1. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!