Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A mézes kalács süteménynél a...

A mézes kalács süteménynél a díszítést sütés után kell rá tenni?

Figyelt kérdés
( 1 db tojás fehérje + 6-8 evőkanál porcukor, kemény habbá verni)
2017. nov. 14. 20:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
igen
2017. nov. 14. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sütés után kell rá tenni. Amikor már kihűltek a mézes kalácsok.
2017. nov. 15. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen, hiszen elolvadna, összefolyna sütés közben.

Úgy, ahogy más is írta, teljesen ki kell hűlnie a sütinek.

2017. nov. 15. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Mézeskalács díszítőtőembertől akinek ez a foglalkozása ,tudom, hogy kikell hűlnie a mézesnek. Nem csak ,hogy hidegnek kell lennie de akkor a legjobb rá rajzolni ha 1-2 napot állt.

Ezeket az ötleteket tőle kaptam. 1 közepes méretű tojás fehérje (L –méretű tojás)

20 dkg átszitált porcukor ( 2X kell átszitálni)

1 kis csipet só (a sótól a mézeskalács máz fehér marad még hetek után is)

2-3 csepp citromlé (ettől lesz fényes a máz)

2 teás kanál. étkezési keményítő ( kukoricakeményítő a legjobb)

Ez a mennyiség elegendő egy közepes méretű mézeskalács házikó összeragasztásához és díszítéséhez, valamint 2-3 tepsi mézeskalács figura díszítéséhez.

A mézeskalács máz elkészítése

A tojásfehérjét beleütjük a robotgép táljába és addig verjük, amíg majdnem teljesen kemény habot nem kapunk. (kb. 2-3 perc) A porcukorba belekeverjük a keményítőt és a csipet sót. A keverék felét hozzáadjuk a habhoz és 3 percig verjük vele, majd beleöntjük a második adag porcukrot és további 5 percig verjük. A két adag közt kapcsoljuk ki a gépet és fokozatosan növeljük a sebességet, különben az egész konyhát beteríti a porcukor! Akkor jó a mézeskalács máz, ha tejföl állagú. A legvégén belecsepegtetjük a citromlevet és még egyszer átkeverjük az egészet.

Várjuk meg, míg a mézeskalácsok teljesen kihűlnek! Mert a meleg hatására elfolyhat a máz. Ha van rá lehetőségünk a legjobb, ha 3 napot hagyunk a mézeskalács sütésre. Első nap begyúrjuk a tésztát, majd hűtőbe tesszük. A második nap sütjük. A harmadik napon pedig díszítjük.

Ha az egész mézeskalácsot fehérre akarjuk festeni a mázzal, használjunk terülő mázat. Ez a klasszikus mézeskalács máz felhígított változata, egy evőkanál vízzel. Ha nem szeretnénk, hogy lefolyjon a máz a mézeskalácsról, bár az sem feltétlen baj, mert szerintem jól néz ki, akkor a klasszikus mézeskalácsmázzal rajzoljunk kontúrt a terülő máz köré.

Ha cukorral, magvakkal akarjuk díszíteni a mázas mézeskalácsot, akkor azt írókázás után rögtön tegyük meg, mert ez a mézeskalács máz tényleg gyorsan szárad!

Ételfestékkel színezhetjük is a mézeskalács mázunkat! A legjobb, ha gél állagú, vagy por ételfestéket használunk, mert a folyékonytól túlságosan felhígulhat a mézeskalács máz.

A terülőmázba, még mikor folyós, ételfestékbe vagy csokiba mártott tűvel mintákat húzhatunk, így márványos lesz a mézeskalácsunk!

2017. nov. 15. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!