Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van valakinek bevált receptje...

Van valakinek bevált receptje egészben sült kacsára?

Figyelt kérdés
2017. dec. 15. 16:51
 1/5 anonim ***** válasza:

A kacsát átnézed, hoyg rendesen meg van-e tisztítva (tollmaradványokat kiszeded, stb), utána kívül-bell leöblíted hideg vízzel, majd paprítörlövel szárazra törlöd.


A hasüreget bedörzsölöd sóval és kevés majorannával, és tehetsz bele, ha akarsz egy-két negyedekbe vágott almát is, és utána a nyílást összetüzöd.


Kívül is alaposan bedörzsölöd sóval, beleteszed mellével ledelé egy megfelelö méretü edénybe, (mellé pár gerezd fokhagymát tegyél), ami befér a sütöbe (a kacsasütö a legjobb), ha nincs fedele, akkor alufóliával betakarod és forró sütöben sütöd kilónként egy óráig. (Két kg kacsa - két óra) Utána óvatosan leszeded a fedelét, leöntöd a kiolvadt zsírt alóla, és megfordítva, mellével fölfelé teszed vissza, és óvatosan megszúrod a combjánál, hoyg elég puha-e. Ha igen, akkor fedö nélkül erös tüzön pirosra sütöd a börét.

2017. dec. 15. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Már megint kezded?
2017. dec. 15. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Ki kezd mit?
2017. dec. 15. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. dec. 15. 20:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Szivesen és sok sikert!
2017. dec. 15. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!