Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik olaj/zsír a legkevésbé...

Melyik olaj/zsír a legkevésbé egészségtelen?!

Figyelt kérdés
Alternatívát keresek az étolajra. Melyik változat a legjobb? Disznózsír, pálmazsír és társaik?

2018. febr. 28. 14:41
 1/10 anonim ***** válasza:
42%
Kacsazsír, libazsír.
2018. febr. 28. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
43%

A disznózsír és a pálmazsír is károsabb a napraforgóolajnál.

Főzéshez nagyon jó a napraforgóolaj. Nem kell helyette más. Azon kell változtatni, hogy próbálj mindent inkább olyan eljárással elkészíteni, amihez nem kell sok zsiradék. Pl. ne legyenek gyakran bő zsiradékban sült ételek.

Nyersen, salátára az olívolaj nagyon jó.

2018. febr. 28. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
36%

Az állati zsírok a legrosszabbak.


A legjobb a kókuszzsír.

2018. febr. 28. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
26%
Én is a szárnyas zsírról tudom, hogy a legkevésbé egészségtelen. Tehát kacsazsír, libazsír, mértékkel.
2018. febr. 28. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
38%

A napraforgóolaj, pálmazsír, margarin mind károsak.


Kacsazsír, mangalicazsír.

2018. febr. 28. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
58%
Ja és kókuszzsír a legjobb, viszont nem az az aldis hidrogénezett szar.
2018. febr. 28. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
47%

Erről a különböző emberek mást gondolnak. Én arra hajlok, hogy a jóféle házi állati zsír OK lehet, sokan tartják egészségesnek amúgy, de nem foglalkozom vele, mert én vega stílusban szoktam étkezni, kókuszzsírt s néha vajat használok. Napraforgóolajat semmiképp, legyek bármilyen szegény, de már meg sem tudnám enni, elszoktam tőle és érzem rajta a napraforgóízt, amit nem szeretek.


De van, aki szerint a kókuszzsír és az állati zsír is rossz... Az előbbi utálói általában azt a tévhitet képviselik, hogy a telített zsírok rosszak. Pedig azok sem egyformák.

2018. febr. 28. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Mindenki válaszát nagyon köszönöm! Jó minőségű kacs, liba zsírt hol tudok beszerezni? Hipermarketek, húsboltok....
2018. febr. 28. 17:56
 9/10 anonim ***** válasza:
68%

Mindenütt kapsz félkilós dobozban, de a legjobb, ha veszel a hentesnél hájat és magad sütöd ki.

Olcsóbb és jobb.

2018. febr. 28. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

7: Lehet, hogy az emberek mást gondolnak, de akár a google segítségével mindenki megtalálja azokat a tudományos összehasonlító táblázatokat, amiből teljesen egyértelmű, hogy melyik zsiradék milyen.


A pálma/kókusz nagy divat lett. 4-szer annyiba kerül, mint a napraforgóolaj, miközben a legolcsóbb. Mostanában rengeteg élelmiszerbe ezt teszik, pl. csokoládé, keksz. Nyilván azért, mert olcsó, az élelmiszeripar nem arról híres, hogy a legdrágább alapanyagokat használja ilyen nagy mennyiségben. Egyébként pár évtizede még csak gépzsírnak használták :D De látható, hogy mennyien bedőltek ennek a divatnak.

2018. márc. 1. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!