Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Öntöttvas edény étel melegítés...

Öntöttvas edény étel melegítésére, krumpli sütésre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Feltételezem ezer téma van erről, de vannak konkrét kérdések is.

Szeretném lecserélni a régi konyhai edényeket, de ha lehet elkerülném a teflonbevonatúakat. Kerámiabevonatú edényeket is néztem, de azt több ok miatt ignorálom. Bár ha valaki azok mellett érvel, megfontolom. Láttam jó minőségű / drága márványbevonatú edényeket, de ott azt hiszem egyelőre a marketing adja el a terméket, és nem pedig a minőség és tapasztalat.

Ugyancsak jó minőségű öntöttvas edények mellett döntöttem (egyenlőre), viszont nulla tapasztalatom van velük.

Lehet e bennük:

– Levest főzni? (Például.)

– Csak melegíteni? (Persze lehet, de érdemes e?)

– Zöldséget párolni?

– Sültkrumplit készíteni?

– Palacsintasütésre alkalmas? (Közben rá-gugliztam, igen van olyan ami arra is jó. Tapasztalat?)


– Mennyire kell figyelni tisztításnál a felületére?


Köszönöm a válaszokat!



2018. ápr. 18. 20:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Itthon én is használok öntöttvas edényt. A felsoroltak közül egyedül zöldséget nem pároltam benne.

Félrenyúlni nem igazán lehet vele, nem romlik el :D

2018. ápr. 18. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

A bevonat nélküli, valódi öntöttvas edényt nem lehet mosogatógépbe tenni (nem tudom, ez szempont-e) és használat után mindig be kell olajozni (különben rozsdásodik). Ha ezekkel a dolgokkal tudsz élni, akkor kiváló választás.


Rézlábosban nem gondolkoztál? Nekem van egy, imádom. Annak egyetlen nyűgje, hogy savas dolgot nem lehet beletenni.

2018. ápr. 18. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy-két dolgot készítesz néha öntöttvas edényben azzal nincs gond, de ne akarj mindent ebben készíteni, mert a vasionokat túladagolod. Amit utána véradással csökkenthetsz:

"„Sokan azt hiszik, hogy a vasat nem lehet túl adagolni, pedig ez egyáltalán nincs így. A vasionok ugyanis elég toxikusak, és ha felhalmozódnak a májban, létrejön a hemosiderosis jelensége, ami erősen májkárosító. Bár a véradás valóban jó hatású lehet, de nem azért, mert egy kis vasat vesztünk, hanem azért, mert a vérlebocsátás egy inger a csontvelőnek, hogy dolgozzon, és képezzen új vörösvértesteket. Viszont azt nem árt hozzátenni, hogy a vas szint csökkentése és az infarktus közötti kapcsolat nem teljesen megalapozott, mivel ezek a tanulmányok nagy betegpopulációkon alapszanak, így érdemes ezeket fenntartásokkal kezelni.”


Részletek: [link]

2018. ápr. 18. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat, tapasztalatokat.
2018. ápr. 20. 18:03

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!