Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Piskóta alapra tennék cukros...

Piskóta alapra tennék cukros hulalas eper cuccot ami össze van turmixolva. Finom lehet ez?

Figyelt kérdés
2018. máj. 10. 17:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%
Nem.
2018. máj. 10. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Tuti?
2018. máj. 10. 17:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak az ízèvel lehet baj. Az állagával is. A turmixolt epertõl folyóssá válhat a hulala. Nincs ami összefogja. Én fõznèk egy egyszerǔ vaníliakrémet, bele az eperpüré, és ha ragaszkodsz hozzá, abba keverheted a felvert hulalat.
2018. máj. 10. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Nézem ezt a vanília krémet ehhez kell rúd. Nem is láttam még olyant.

Vanília puding nem jó?

2018. máj. 10. 18:12
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem ízlene (ha nem lenne túl cukros), az állaghoz nem értek, de az én piskótakrémjeim eleve folynak, nem is szoktam rárakni a piskótára. Attól még jó.
2018. máj. 10. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy csinálnám, hogy -ha mindenképp turmixolt eperből akarod- vaníliás pudingport főznék, az epervelőből, plusz valamennyi tej, de keményebbre főzve, mondjuk összesen 3-3,5 dl folyadékkal és ha kihűlt, akkor keverném hozzá a felvert hulala-t robotgéppel, így szerintem nem lesz folyós, de az epret passzírozd át szűrön turmixolás után. :)
2018. máj. 10. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
*szűrőn
2018. máj. 10. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

EPERHABOS SZELET


HOZZÁVALÓK:

A tésztához

6 tojás

2 tojássárgája

16 dkg cukor

12 dkg liszt

4 dkg étkezési keményítő

A krémhez :

40 dkg eper

20 dkg cukor

8 lap zselatin

8 dl tejszín

A díszítéshez:

20 dkg eper


ELKÉSZÍTÉS: A tésztához a tojásokat és a 2 tojássárgáját keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, és gépi habverővel a cukor elolvadásáig keverjük. Ekkor hozzászitáljuk az étkezési keményítővel elvegyített lisztet.


A tésztát sütőpapírral kibélelt, nagy méretű, magasfalú tepsibe simítjuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.


A krémhez a zselatinlapokat 10 percig hideg vízbe téve áztatjuk. Az epret összeturmixoljuk a cukorral, majd langyosra melegítjük, feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint.


A tejszínből kemény habot verünk, a negyedét félretesszük, a többit összeforgatjuk az eperkrémmel.


Ezzel megkenjük a kihűlt piskótát, és néhány órára hűtőbe tesszük. Ha a krém megszilárdult, a maradék habbal és

eperszemekkel díszítjük.

2018. máj. 10. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Nekem ne írjatok ilyen dolgokat. Ez a kis keverés meg turmixolás is a határaimat súrolja, pedig a piskótát veszem.
2018. máj. 10. 20:32
 10/11 anonim ***** válasza:
40%
Aranka krémpor. Többféle ízben van. Hidegen kikeverõs puding, fõzni se kell. Kikevered, belekevered a turmixolt epret(én kisebb darabokat is hagynék benne), rákened a piskótára. Felvered a hulalat, rákened a krém tetejére. Díszítheted eperszemekkel
2018. máj. 10. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!