Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha sertésmáj nem sült át...

Ha sertésmáj nem sült át eléggé, folyik egy kis vér belőle, attól még meg lehet enni?

Figyelt kérdés
Vagy bajom lehet tőle és inkább kukába vele?

2018. máj. 30. 16:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne edd meg, a nem teljesen átsült sertéshús botulizmust okozhat.
2018. máj. 30. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Lefolyó, vérrel nyers dolgokkal a ragadozók bírnak el mi ne .
2018. máj. 30. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne tedd a kukába és ne edd meg, hanem süsd át jobban!
2018. máj. 30. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Gusztus kérdése. Én biztos nem enném meg, mert nem szeretem sem a steaket, sem a rose-ra sütött húsokat. Mások simán megeszik a nyers húst is. Disznóvágáskor simán kóstolgatják a kolbászhúst, vagy a véreshurkát, amikor még be sincs töltve. Láttam olyan embert, aki disznóöléskor megivott egy bögre vért. Esküszöm, hányingerem volt, sosem felejtem el. Sok falusi embernek meg természetes. :////

Egyébként nem is értem a kérdést. Ha látod, hogy véres maradt a máj, miért akarnád kidobni, miért nem sütöd át mégegyszer? Inkább legyen kicsit szárazabb, ha ettől félsz, minthogy kidobd. Bár ahogy a kérdés kiírásának időpontját nézem, már eldőlt a máj sorsa. :)

2018. máj. 30. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Utolsónak: ez egy étteremben volt.
2018. máj. 31. 08:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én aztán nem vagyok egy szőrözős ember, de ha étteremben egy kvázi véres sertésételt raknak elém (legyen az bármi),akkor udvariasan jelzem a pincérnek a bakit. Kukába nyilván étteremben amúgy sem dobtad volna, nem kell tisztelettudóan elfogyasztani azt, ami nem ehető, ez nem a kötekedés kategória, szólni kell, biztosan megoldották volna a helyzetet. A szakácsnak is kellemetlen lehet az ilyen, bizonyára kompenzáltak volna valamiképp, biztosan nem a felvágott véres májadat rakták volna vissza sülni egy kicsit, vagy ha igen, akkor nagyon rossz helyre mentél kajálni...
2018. máj. 31. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim válasza:
59%
Én is szoktam vért inni. Egészséges. Sajnos nem kapható itthon sertésvér, csak disznóvágáskor lehet hozzájutni, de az nagyon sós.
2018. jún. 11. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Épp visszanéztem a megválaszolt kérdéseimre. Amiről írtam, az egyáltalán nem volt sós, mert szó szerint alá tartotta a poharat, ahogy ömlött a vér az állatból.

Csak mondom, az az ember már nem él. Pedig simán élhetne korából adódóan. Mondjuk ő ivott is.

2018. jún. 11. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
59%
Én nem iszom. Mármint nem vagyok iszákos. Amikor disznóvágáson voltunk,a tálban hozták be a vért, megmerítettem benne a bögrémet, elég sós volt. Kérdeztem, hogy megsózták-e, azt mondták, hogy nem.
2018. jún. 11. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A sót azért teszik a vérbe, hogy ne alvadjon meg. Hurkatöltéshez pl.

Még nem kóstoltam hálistennek, nem tudom, hogy a friss vér mennyire sós.

De hagyjuk is, mert mint írtam, rosszemlékű. :)

2018. jún. 11. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!