Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cseresznyés desszert, süti...

Cseresznyés desszert, süti recept? NE PITE!

Figyelt kérdés
Hatalmas, sötétpiros, fekete cseresznyénk van rengeteg. Csak mit csináljak belőle? A pite halálosan unalmas...
2018. jún. 10. 07:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%

Cseresznyés clafoutis (francia gyümölcsös lepény)


A cseresznyéről nekem ez a sütemény ugrik be elsőre, más gyümölccsel is elképzelhető,de cseresznyével az igazi

A franciák nagyon tudnak élni, ez nem újdonság senkinek. Clafoutis-ban is verhetetlenek.


Hozzávalók

5 tojás

15 dkg liszt

1 púpozott mokkáskanál sütőpor

8 dkg cukor

3 dl tej

0,5 dl tejszín

2 evőkanál pálinka

1 evőkanál olaj

60 dkg cseresznye

egy marék cukor a cseresznye megszórásához

egy teáskanál vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

A tojásokat habosra verjük a robotgéppel, hozzáadjuk a tejet, tejszínt, cukrot, majd apránként belekeverjük a sütőporos lisztet is: minden kanál liszttel simára keverjük a masszát. Utolsóként kerül a tálba a pálinka és az olaj. A pite formát kivajazzuk, beleszórjuk a cseresznyét, megszórjuk egy kis cukorral, ráöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.

Én tálalás előtt megszórom porcukorral is, szinte érzem az illatát miközben írom a receptet.

Kell szereznem ma egy kis cseresznyét.😃

2018. jún. 10. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 Miss Endzsi ***** válasza:

keresd így:

cseresznyés süti -pite

('valami' két szóköz - 'nem kívánt valami')

2018. jún. 10. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
53%

[link]


[link]


[link]


érdekes, nekem a gúgli ezeket dobta..

2018. jún. 10. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:

Cseresznyés crumble


A crumble az a süti, amiről mindenki hallott már, de mindenki visszakérdez, hogy az mi is pontosan? A crumble gyakorlatilag az általunk ismert morzsasüti angol megfelelője, elkészítése hihetetlenül egyszerű.


Hozzávalók:


70 dkg magozott cseresznye/bármilyen gyümölcs

4 +5 = 9 ek. cukor

citromlé

20 dkg liszt

20 dkg HIDEG vaj

kb. 1 marék durvára tört dió

őrölt fahéj ízlés szerint

csipet só


Elkészítés


Első lépésnek a kimagozott cseresznyét meglocsolom kb. 1 evőkanál citromlével, összekeverem 4 evőkanál cukorral és fahéjjal, majd egy szűrőben félreteszem lecsepegni. Hihetetlen, hogy mennyi levet ereszt 1 óra alatt és nem lenne jó, ha eláztatná a sütinket.

Amíg pihen melegítsd elő a sütőt, 200 fok alsó-felső program.


Egy tálban a lisztet, a vajat, a csipet sót és az 5 evőkanál cukrot összemorzsoljuk a kezünkkel ( a szerencsések robotgéppel), belekeverjük a durvára tört diót és ismét fűszerezhetjük egy kis fahéjjal. Ez a művelet ne tartson sokáig, mert nem jó, ha a vaj túlzottan megpuhul, ugyanis akkor nem lesz elég ropogós a sütikéreg.


Egy hőálló edénybe az előkészített cseresznyét elegyengetjük, rászórjuk a lisztes-vajas keveréket és a tetejét meghintjük lehetvékonyan cukorral, ami a sütés hatására karamellizálódik és fokozza a roppanós hatást.


Már indulhat is a sütőbe, ahol kb. 30 percet tölt. Akkor jó, ha aranybarna a teteje.


Miután kivettük a sütőből, egy kicsit hagyjuk hűlni, mert szanaszét égeti a szánkat, de langyosan már lehet is kanalazni. Párosíthatjuk vaníliasodóval, fagyival, fűszeres joghurttal, de így magában is isteni.

2018. jún. 10. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
51%
2018. jún. 10. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

Cseresznyés habos lepény


Nagyikám receptje alapján készül, minden nyáron megsütötte többször is.


Hozzávalók:


tésztához:


40 dkg liszt


1 sütőpor


15 dkg vaj


10 dkg porcukor


1 citrom leve és reszelt héja


5-6 ek. tejföl


tetejére:


8 tojásfehérje


30 dkg kristálycukor


50 dkg cseresznye (vagy ribizli, málna, Egres)


A tésztához összemorzsolom a sütőporos,cukros lisztet a vajjal (késes robotban a leggyorsabb), majd hozzáadom a citromlét,tejfölt és összegyúrom. Kinyújtom, sütőpapírral bélelt tepsibe ( 29 X 37 cm) terítem,villával sűrűn megszurkálom, és a 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig elősütöm.


Ezalatt a robotgéppel kemény habot verek a fehérjéből, fokozatosan hozzáadom a cukrot is. Egy lapáttal óvatosan belekeverem a kimagozott, lecspegtetett(kinyomkodott) cseresznyét, majd a közben kivett tészta tetejére kenem a habot. Kicsit összekócolom a tetejét és visszateszem sülni még 25 percre.


Hagyom kihűlni, utána vágom kockákra vízbe mártogatott késsel.


Elkészíthető télen fagyasztott ribizlivel is, olyankor nem olvasztom ki, hanem kopogósan megy a habba. Bármilyen más karakteres, savanyú gyümölcssel is finom, akár vegyesen is.

2018. jún. 10. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
56%

Csak csendben kérdezem

Kedves Kérdező!

Mi bajod van a pitékkel?

Jómagam legalább hat féle pite receptet használok, mindegyik más,,, és mindegyik nagyon finom,,, és cseppet sem unalmas.

Van amelyiket 10 perc alatt betolom a sütőbe,de van olyan is, amit keleszteni kell, (ez a legfinomabb, a nagymamám receptje) és sok időt vesz igénybe az elkészítése.

A pite jól variálható, sokféle gyümölccsel, ezért is van ennyi recept, próbáld ki , vannak egészen különlegesek is.

2018. jún. 10. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

[link]


De pl. clafoutis-t is csinálhatsz, ez lényegében sütőben sült palacsntatészta gyümölccsel szórva.

2018. jún. 10. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
91%

Cseresznyés pohárkrém görög joghurttal


Hozzávalók:


6 dl görög joghurt

40 dkg cseresznye

1/2 dl víz

1 teáskanál étkezési keményítő

3 evőkanál méz

1/2 rúd vanília

1/2 citrom leve és reszelt héja

4–8 evőkanál zabpehely vagy granola

Elkészítés: A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A vizet egy kis lábosban felforraljuk, beledobjuk a cseresznyét, és lefedve főzzük 8-10 percig. A citrom héját belereszeljük, a levét egy tálkába nyomjuk, elkeverjük a keményítővel. A vanília magjait kikaparjuk, a cseresznyéhez adjuk a mézzel együtt, majd a keményítőt is belekeverjük, 1 perc alatt besűrítjük, és hűlni hagyjuk.


Amikor már csak langyos, poharakba rétegezzük a görög joghurttal, ízlés szerint zabpelyhet vagy granolát is tehetünk a rétegek közé vagy a tetejére.

2018. jún. 10. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem rögtön a meggyszósz jutott eszembe :) Sok mindenhez vagy mindenre jó.
2018. jún. 10. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!