Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit ronthatok el folyton a...

Mit ronthatok el folyton a paprikás krumpliban?

Figyelt kérdés
Egyszerűen,ha főzöm sehogy se akar sűrűsödni ,folyton csak leveses állagú lesz. Anyumtól tanultam ezt a receptet úgy csinálom hogy a a krumplit felkockázom ráteszek összevágott vöröshagymát, 1 kanál olajat, sót picike paradicsomot és paprikát teszek bele hogy jobb legyen az ízesítése utána odateszem főzni-annyi vizet teszek bele hogy a hozzávalókat ellepje-. Közben kavargatom és figyelek rá. Mikor puha a krumpli akkor teszek hozzá kolbászt vagy virslit majd 10 percig főzöm és készen vagyok vele. De nekem sose lesz szép sűrű. Mit rontok el?
2018. szept. 7. 11:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy ennek köze nincs a paprikáskrumplihoz.
2018. szept. 7. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik egyszerűen nem figyelted meg, hogy anyukád hogyan készíti.


Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben forrósíts fel az olajat (én inkább zsírt használnék), dobd bele a hagymát, és pirítsd meg. Add hozzá a kolbászt, a zúzott fokhagymát, a köményt, majd húzd le a tűzről egy pillanatra, és az őrölt pirospaprikát úgy szórd bele, utána pedig öntsd fel másfél deci vízzel.


Keverd jól össze, tedd bele a krumplit, a paprikát és a paradicsomot. Ízlésed szerint sózd meg. Fedd le, és addig főzd, amíg a krumpli megpuhul, ez hozzávetőleg 20 perc. Időnként ellenőrizd, hogy nem kell-e még vizet önteni alá. Arra azonban ügyelj, hogy ne legyen túl sok a leve. Ha kész, melegen tálald.

2018. szept. 7. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
Na én pont fordítva főzöm. Megpárolom a vöröshagymát, arra teszem rá a krumplit, megsózom, kicsit megdinsztelem. Utána rá a pirospaprikát, azzal is átforgatom a krumplit. Nem ég oda. Utána öntöm fel vízzel, de kevesebbel, mint ami ellepi. Ha felforrt, paprika, paradicsom kerül bele, a végén meg virsli. Sosem szokott híg lenni.
2018. szept. 7. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:

A többiekkel vagyok, először zsírban dinsztelem a hagymát és nem teszek rá sok vizet, persze, hogy megmarad és híg lesz, ha sokat teszel rá, ez világos.


Személy szerint sose tettem még bele fokhagymát, petrezselyemzöldet viszont mindenképpen, nem keveset, de jól hangzik, ki fogom próbálni.

Nem szoktam húst enni, de a 10 perc elég kevésnek tűnik ahhoz, hogy rendesen belemenjen az íz... Persze kinek hogy tetszik, de az ilyen ételeknél jó, ha összeérnek az ízek.

2018. szept. 8. 00:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim válasza:
100%

A legjobb receptek a 9, 12, 13 és még a petrezselymes is, annyit tennék hozzá, hogy akkor jó a krumpli, ha már az élei lekopnak róla, legömbölyödik és akkor tehetsz bele az elején egy kicsit több vizet is, akkor kevésbé pirulhat oda.

Én nemcsak paradicsomot, vagy paradicsompürét, hanem az őrölt paprika mellé egy kis zöldpaprikát is teszek bele, ha van otthon, néha azt sem bánom, ha csípős egy kicsit.

A sorrendet leírták fentebb, még azt tenném hozzá, hogy tényleg, ha tovább főzöd, akkor sűrűsödik, csak a virslit ne tedd bele hamar, mert könnyen szétfőhet.

Ha pedig mégis úgy sikerül, ahogy szokott, akkor se keseredj el, javítani mindent lehet, nekem sűrítés céljára mindig van otthon krumplipürépor, ebbe aztán tehetsz belőle egy, vagy két evőkanállal és nem is kell tovább főzni, a legvégén, megkavarod, vársz egy kicsit vele, pár percet és olyan lesz, mint annak a rendje, még ha híg lett volna is különben.

2018. szept. 8. 04:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!