Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az gáz, ha palacsintatésztába...

Az gáz, ha palacsintatésztába szódavíz helyett, mentes vizet teszek?

Figyelt kérdés

2018. nov. 5. 11:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
56%
Ugyanazt a receptet használhatod, amit a szódával használtál, csak ahelyett vizet/tejet használsz. Nem olyan bonyolult ez
2018. nov. 5. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
82%

Nem gond, mi csak akkor tettünk bele szódát, ha épp volt, abból sem sokat.

Jelenleg mindig van itthon szóda, így van a palacsintámban egyetlen kortynyi, de tudom, hogy anélkül is működne.

Szerintem próbáld ki, az egyes emberek receptjei is eltérnek, én pl. azon a korty szódán kívül semmilyen folyadékot nem teszek bele, csak tojást :D Mert nekem így ízlik és kész. Tejjel egyébként puhább (nem tudom máshogyan leírni, bár nem pontos), finomabb, mint vízzel s ez növényi tejre is igaz. De próbáld ki többféleképpen, máshogy nem tudod meg, melyik milyen s vajon melyik jön be neked.

2018. nov. 5. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi el szoktuk rakni másnapra és harmadnapra a tésztát és nem észrevehető a különbség a szénsavas és a mentes tészta között. A szénsavas talán egy kicsit légiesebb, de ha másnapra is elrakod, arra úgyis kimegy belőle.
2018. nov. 5. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a rengeteg választ! :) Nem csináltam még soha, illetve egyszer kb. 10 éves koromban próbálkoztam vele, de mondanom sem kell..rettenetes volt. :D Leragadt, elszakadt és az íze sem volt túl jó.
2018. nov. 5. 18:49
 15/21 anonim ***** válasza:
30%
Akkor ragad le, ha cukor van benne. Nálam a palacsinta liszt, tojás, tej és olvasztott vaj. Nem kell bele szódavíz, se cukor.
2018. nov. 5. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
82%

A palacsinta tészta receptje ahogyan én készítem.

Hozzávalók:4 adag

20 dkg liszt

2 tojás

6 dl tej

csipet só

2 ek étolaj


Elkészítés:


Felütjük a tojásokat, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.

Apránként hígítjuk a tejjel , csipet sóval ízesítjük.

Az olajat is hozzáadjuk.

Forró serpenyőbe öntünk annyi tésztát, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.

2018. nov. 5. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:
39%
mi nem teszünk bele szudát,csak tejet.
2018. nov. 6. 05:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:
65%

"majd mindkét oldalát pirosra sütjük"

Én meg azt hittem eddig, a palacsinta az eperlekvártól piros :-)

2018. nov. 10. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 A kérdező kommentje:
Miért kötözködsz? Nem ízlett az ebéd?
2018. nov. 10. 13:35
 20/21 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a receptet 16! Megcsináltam, finom lett! :)
2018. nov. 10. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!