Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy süssem meg a hurkát?

Hogy süssem meg a hurkát?

Figyelt kérdés
Vettem a hentesnél két szál hurkát. Egy véreset és egy májasat. Nem tudom hogyan kell megsütni.Hívtam anyámat, apám vette fel. Azt mondta elment a fodrászhoz pletykálkodni. Kérdeztem az öregemet, hogy kell. Annyit mondott "sütőben". Na ezzel nem vagyok kisegítve.

2018. nov. 13. 09:39
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
Egy tepsibe öntesz olajat, bele a hurkát és mehet a sütőbe. Mi steak burgonya nagyságúra vágott krumplit is szoktunk gyerekkoromban mellé tenni. A hurkát meg villával nehány helyen érdemes megszúrkálni, hogy a felesleges víz könnyen távozhasson belőle.
2018. nov. 13. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
69%
Majdnem elfelejtettem. Alufóliávan fedd le a tepsit. Kb. 15-20 perc alatt a víz távozik belőle, utána le lehet venni a fóliát, és még egy negyed órát pirítani. Ennyi idő elég neki.
2018. nov. 13. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Ha jól értem, akkor egy órán belül meg is van. Köszönöm a segítséget.
2018. nov. 13. 10:00
 4/8 anonim ***** válasza:
85%

Azért ne legyél szomorú, ha szétmegy, mert nem a te hibád lesz!

Én 40 éve sütök hurkát, 800 féle módon és ha ki akar durranni, akkor ki fog.

Csináltam már zsírral, olajjal(ami egy szentségtörés!) szurkálva és nem szurkálva, fóliával és anélkül, fagyosan és nem fagyosan, kis lángon és nagy lángon.

Hol szétment, hol nem, de mindenképpen meg lehetett enni és az a lényeg. Alapban nagy bajod nem lehet tőle, ha nem is ropogósra sül a bőre, mert a hurka tölteléke eleve főzve van.

2018. nov. 13. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem durrant szét, azzal nincs is bajom. Csak nem tudtam, hogy álljak hozzá, mert még ilyent nem csináltam. Most költöztem el a szüleimtől szeptemberben. Most bontogatom a szárnyaimat a konyhában, mert eddig anyám kiszolgált. Kaptam tőle pár edényt amikor eljöttem, így elméletben tudok magamnak főzni. :D 21 éves srác :D
2018. nov. 13. 10:52
 6/8 anonim ***** válasza:
80%

Egy nagy tepsibe sok zsír, közepébe a hurka. És pucolsz sok krumplit, mindegyiket lapjában félbe vágod (kis krumpli maradhat egészben is), bepakolsz annyi krumplit a hurka mellé, amennyi belefér. Megsózod a krumplikat és mehet a sütőbe.


Megjegyzés:

-A zsír annyi, hogy a krumplikat majdnem ellepje, hogy süljenek és ne száradjanak....

-Félidőben kiszeded a tepsit, és megfordítod a hurkát, és a krumplikat.

-Hogy szereted a hurkát, puhán, vagy ropogósan? Mert ha ropogósan, akkor érdemes a hurkát kis ideig magában sütni, és a krumplit csak később mellé tenni. De ha viszont puhábban, akkor mehet egyszerre. Mi ropogósan szeretjük, sőt imádjuk, ha kiszakad a hurka, és kissé összesül a krumplival, és ropogós ez egész, hmm....

2018. nov. 13. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Uhhh hatos. Na ilyent szerettem volna enni én is. De így is finom volt. Legközelebb így csinálom.
2018. nov. 13. 11:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Remélem a hurkát ugyan már jóízűen elfogyasztottad, de azért leírom, hogy én hogyan sütöm.

A hurkát sütőben, egy nagyobb tepsiben a legegyszerűbb sütni. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra- 180 fokra.

Tedd a hurkát a tepsibe. Fontos, hogy úgy helyezd el a hurkákat, hogy ne érjenek egymáshoz. Egyébként összeragadnak, összesülnek, és kidurrannak!

Sütés előtt kicsit szurkáld meg a hurkát. Ha ezt elmulasztod, tuti, hogy szétdurran! Én fogpiszkálót szoktam beleszúrni, amit csak a tálalás előtt veszek ki. Nem kell sokat beleszúrni, elég darabonként néhány helyen.

Önts egy kevés vizet a hurka alá, hogy ne ragadjon oda a tepsihez. Egy fél deci elég lesz! Zsiradékot nem szoktam alátenni, úgy is elég sok a zsiradék benne, főleg, ha igazi disznótoros!

Ha puhán szereted, akkor kb. fél órát, ha szeretnéd, hogy a bőre ropogós legyen, akkor 10 perccel tovább kell sütni. Egyébként a hurka már magában hőkezelt, magas hőfokon abálva készül, csak azért sütjük meg, hogy finomabb legyen. .

2018. nov. 14. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!