Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kelkáposzta fözelékhez milyen...

Kelkáposzta fözelékhez milyen feltét?

Figyelt kérdés

Betegség miatt nem ehetek húst, tojást, tejterméket, szóját, hüvelyeseket, gombát, ezért keresek ötleteket, mit lehet fözelékekhez - most éppen kelkáposzta - feltétként enni, semmi ötletem sincs.

Köszönöm, ha valaki segít!



2018. nov. 22. 09:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Vannak elég finom vegán gabonakolbászok is, az enyémben különféle gluténmentes gabona, szezám, len, zsír és rengeteg fűszer van, zsírban kisütve teljesen jó feltét, sütőben nekem mindig megszárad, de lehet, hogy sokáig sütöm, még nem tapasztaltam ki. Fiatalon bepróbálkoztam bolti gabonakolbászokkal, rettenetesek voltak, de manapság a vegán blogok receptjei elég jó kiindulópontként szolgálnak.
2018. nov. 22. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 A kérdező kommentje:
köszi, de mivel csak pár hónapról van szó, ezért inkább csak egyszerübb valamikkel próbálkoznék.
2018. nov. 22. 13:18
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Közben az jutott eszembe, hogy a zöldség-fasírtba 1-2 szem főtt krumplit belegyúrni, meglehet, hogy tojás helyett az is összefogná úgy, hogy más egyéb nem is kellene bele, csak a fűszerek. Egy próbát az is megér.
2018. nov. 22. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A tökfasírtot nem muszáj gombócba gyúrni, úgy is meglehet csinálni, hogy kevés olajra kanállal bele szaggatod a serpenyőbe. Én a burgonyából készült tócsit is így sütöm, mert nekem sosem áll össze még tojással sem. Nem kell hozzá feltétlenül "ragasztóanyag", kanállal bele mered a forró olajba és ott lapítod ki. Sülés során összeáll és egyben marad. Szerintem a krumpli sem ragasztja össze.

Most eszembe jutott még valami főzelék kísérőnek. Nálunk gyakran összegyűlik a szikkadt kenyér, és abból szoktam csinálni levesbetétet, vagy ropogtatni valót mellé. A kenyeret megáztatod vízben, majd kinyomkodod. Kevés sót borsot teszel bele, és aprított petrezselymet, vagy ízlés szerint valami zöldet, lehet szárított is, vagy fagyasztott. Bár ebbe is kellene tojás, de anélkül is összeáll és könnyen kisüthető. Ezt is kanállal bele merve, kevés olajjal kisütöd serpenyőben.

2018. nov. 22. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű vagyok ilyen feltétek terén.

Lesütöm a hagymát pörköltalapnak és azt teszem rá. Tökfőzeléken és sárgaborsó főzeléken ízlik nekem a legjobban. De ezt a hagyma tokányt simán megeszem kenyérrel, dödöllével, vagy főtt krumplival is. Nekem kifejezetten ízlik dödöllével, káposzta salátával.

2018. nov. 22. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az újabb ötleteket meg tippeket is az elkészítéshez!
2018. nov. 22. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!