Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogy szoktátok csinálni...

Ti hogy szoktátok csinálni lasagnehoz a paradicsomos szószt?

Figyelt kérdés
Az a probléma nálunk, hogy nem igazán sűrösödik be a szósz, és ezért mindig össze kell keverni a besamellel. Csak paradicsompüré, darált hús meg hagyma van benne de valahogy nagyon híg marad. Végülis nagyon finom így is, hogy összekeverjük a besamellel, csak érdekel hogy van-e erre valami praktika, vagy szoktatok-e még bele tenni valamit hogy kicsit sűrűbb legyen a szósz?

2019. ápr. 29. 20:15
 1/7 anonim ***** válasza:
35%
Hagymát fonnyasztok, fokhagymát dobok hozzá, és amint felszáll az illata, máris teszem bele a friss, feldarabolt paradicsomot. Kis lángon rotyogtatom, míg levet enged, majd besűrűsödik. Ha te is frissből csinálod, akkor az elején csak icipici vízzel öntsd fel, hisz úgyis levet fog engedni. Ha konzerveset használsz... nos az ilyen, az vizezett.
2019. ápr. 29. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

Komplett bolognait csinálok.

Sűrű az, mint annak a rendje.

2019. ápr. 29. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

Konkrétan ezt a receptet szoktam csinálni:

[link]

2019. ápr. 29. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
86%

Én ugyanazt a receptet használom mint a 3-as, annyi különbséggel, hogy nem készítem el külön a zöldséges, paradicsomos szószt, hanem együtt készítem a hússal, így nincs turmixolás, de tökéletes a végeredmény.

Kedves Kérdező!

Nem nézlek amatőrnek, de muszáj megkérdeznem!

Ugye nem főződ ki előtte a tésztát, hanem nyersen (szárazon) rakod össze?

Mert a nyers tészta rengeteg lét felszed, hogy megpuhuljon és a végeredmény nem lesz folyós a sütés után, hanem pont olyan lesz, amilyennek lennie kell.

2019. ápr. 29. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
83%

Még valami:

Amikor összeraktad a szószt és a hús is kiengedte a levét, vedd le a fedőt és közepes lángon (nekem gáz van) hagyd elfőni a fölösnek gondolt lét. De ne vidd túlzásba, mert kemény marad a tésztád!

2019. ápr. 29. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat!


Dobozos paradicsompürét használok, gondoltam hogy annak nem kellene annyira hígnak lennie.



Persze, nyersen rakom bele a tésztát, végül is igaz hogy ha megszívja magát akkor nincs probléma.

2019. ápr. 29. 22:02
 7/7 Noblesse Oblige ***** válasza:
72%
Én is rakok bele mindig fehérrépát, sárgarépát, zellert, petrezselymet, bazsalikomot és vörösbort.És jó sűrű lesz a leve.
2019. ápr. 30. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!