Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen a jó brassói?

Milyen a jó brassói?

Figyelt kérdés
A nejem és a lányom szerint tocsogni kell a szaftban a krumplidaraboknak meg a húsnak. Szerintem meg aránylag száraznak kell lennie, mert a brassói evés lényege, hogy felváltva szúrsz fel húst és krumplit, nem pedig kanállal mered a léből az alkotókat.

2019. máj. 16. 10:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
53%

" brassói evés lényege, hogy felváltva szúrsz fel húst és krumplit"


NEM, a brassói-evésnek NEM EZ a lényege!

Egyetlen ételnél sem az a lényeg, hogy milyen darabokat szedsz az evöeszközödre, hanem az íze és állaga. (Mellesleg kultúrált helyen nem szúrkálják az ételt, hanem a késsel rákotorják a villára)


Ettöl függetlenül a brassóinak nem kell sem tocsognia a zsírban, de nem is kell száraznak lennie - azt sült apróhúsnak és hasábburgonyának nevezik -, valahol a kettö között.

2019. máj. 16. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
53%

Nekik olyan a jó, neked ilyen a jó.

ha azt mondjuk neked, hogy nekik van igazuk, akkor mostantól így fogod érezni? na ugye, hogy nem...

2019. máj. 16. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
57%
Pont tegnap csináltam brassóit. :D Mi nem szeretjük, ha túl száraz, szóval sok, de sűrűbb szaftal csinálom, így nem száraz és nem is tocsogós. A brassói pont egy olyan étel, amit a kedvedhez igazíthatsz. Összekeverés előtt szedj a tányéradra megfelelő arányban krumplit, husit és levet. Probléma megoldva.
2019. máj. 16. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
38%

mi sem szeretjük szárazon. de azėrt ne is tocsogjon..

De azt mėg senkitől nem hallottam hogy az volna a lényege a brassoi evėsnek amit te írtál.. :D

2019. máj. 16. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
57%
Felénk a Brassoinak nincs szaftja, hiszen az végeredményben csak sült hús és sült krumpli. Honnan jön arra szaft?
2019. máj. 16. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
96%
Sosem válaszolok privát üzenetre. Mi az hogy pörkölősebb a hús? Brassói a téma, annak köze nincs a pörkölthöz
2019. máj. 16. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
45%
Szaftos.
2019. máj. 16. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
42%

A brassói nem pörkölt, így "levének" sem szabad lennie.

Eleve a jó brassóiba nincs vöröshagyma és a domináns pirospaprika.


Nyers húsos füstölt szalonnát kell apró kockákra vágni, kiolvasztani, megpirítani, arra rátenni a kockára vágott húst, sózni, borsozni és ízlés szerinti fokhagymát rányomni. Ilyenkor lehet egy csapott mokkáskanál pirospaprikát rátenni,hogy aranyló színe legyen.

Összekeverni és fedő alatt a saját kidobott levében megpárolni, majd fedő nélkül zsírjára sütni.

2019. máj. 16. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
45%
Jó kérdés, én úgy tudom, hogy száraz kell, hogy legyen.
2019. máj. 16. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
46%

Kinek mi a jó? Az ízlések különböznek.


Én úgy készítem, hogy van egy szaftja, amit a sült krumpli felszív, ettől lesz jó. Nem tocsog, de nem is száraz.


És én nem teszek bele piros paprikát. Mifelénk nem szokás. Viszont teszek bele zöldborsót.

2019. máj. 16. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!