Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lányok/hölgyek. Tudnátok...

Lányok/hölgyek. Tudnátok tippeket adni? Főzni - sütni? 28 éves férfi vagyok, de nem igen megy a főzőcske:D de nem árt belekezdeni. nyilván valami egyszerűbbel.

Figyelt kérdés
2019. máj. 20. 09:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon sok jó, kipróbált receptet találsz a

[link] -n

Fázis fotókkal, gyakorlati tanácsokkal. Ha megakadnál valamelyik étel elkészítése közben, szívesen segít a recept feltöltője.

2019. máj. 20. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 A kérdező kommentje:
Köszi!
2019. máj. 20. 11:07
 3/19 anonim ***** válasza:
83%
Google sok mindenre megtanít.
2019. máj. 20. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
71%

Az én párom(férfi) spagetti szósszal (hagyma pirít, darálthusi rá, és vagy bolognai alap, vagy paradicsomszósz és fűszerek (oregánó, bazsalikom) plusz tészta) chilisbabbal ( hagyma-darálthusi, alappor, babkonzerv, kukorica) illetve pörkölttel kezdte! :D Aztán összeköltöztünk, és szép lassan mindent megtanult.

Nagyon sok jó oldal van, illetve applikációk (nosalty, cookpad) minden jól le van írva, neked csak követned kell a receptet. Nosaltyn van főzőmód, lépésről-lépésre haladhatsz, illetve ha kinézel egy receptet bevásárló listához adhatod, így elindulhatsz a boltba, és mindent meg tudsz venni ami kell az adott ételhez. Sok sikert!

2019. máj. 20. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
32%
Azért a neten rengeteg rossz recept kering! Sok bosszúságot tud okozni némelyik hiányos, vagy elírt recept. Nekem a streetkitchen bevált, jó receptek videóval.
2019. máj. 20. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
24%

Én a nosaltyròl tanultam meg főzni.

Érdemes elolvasni a kommenteket mindig. Sokat lehet azokból is tanulni(plusz hozzávalók, praktikák).

Szerintem annyi a titok, hogy merj belevàgni a nehezebb fogàsokba is és ne éld meg kudarcnak, ha valami nem sikerül. Tanulsz belőle és legközelebb jobb lesz.

Szerintem a levesek nagyon egyszerűek (krémlevesek, savanyú krumpli leves, tàrkonyos ragu leves stb). Én velük kezdeném + alap főételek (rakott krumpli, tört krumpli, Bolognai spagetti, fasírt, főzelékek, egyszerűbb pörkölt, rantott dolgok, házi gyros, házi pizza (akár bolti tésztából) stb).

Desszertből érdemes elsőnek sütés nélküli receptekkel próbálkozni (tiramisu vagy kókusz golyó pl). Piskòtàt sütni meg mondjuk zselatinnal krémet csinálni már keményebb dió. De mondom, úgy állj hozzá, hogyha valami nem sikerül se érezd magad rosszul. Mert biztos lesznek bakik. 😀

A tűzhelyet is idő megszokni+a làbasokat, edényeket is.

2019. máj. 20. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
12%

Jó a Nosalty, meg a Mindmegette is.

Azon kívül rengeteg főzős csatorna is van a tv-ben, ill. ha a net-en találsz egy receptet, sok helyen már a video is ott van, meg tudod nézni, hogyan is kell csinálni.


Ha konkrét kaja készítését kérdezed itt tőlünk, abban is szívesen segítünk, így, általánosságban csak egyet tudok mondani, de azt feltétlenül jegyezd meg:


A tűzhelyet be kell kapcsolni!!!

Különben úgy jársz mint az ifjú menyecske, hiába olvasta ki a szakácskönyvből, hogyan kell főzni, de ez a tanács nem volt beleírva! :))

2019. máj. 20. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
6%

7-es vagyok!

A serpenyős egytál ételeket én is tv-ből tanultam meg.

Lényege:

- ha nyers hússal készíted, akkor a serpenyőbe kevés olaj, és először a húst felkockázva belerakod, só-bors, pici víz, és födő alatt félpuhára párolod. Utána a legkülönbözőbb zöldségeket abban a sorrendben rakod hozzá, amilyen hosszú az elkészítési idejük.

Tehát: répa, káposzta, karaláb, karfiol, cékla, szinte egyszerre, és ezekett rakod bele a húshoz először. Ha félfövésben vannak, mehetnek hozzá a többi, mint a hagyma, borsó, a gomba, és hasonló gyenge kis zöldek. A végén födő nélkül, kavargatod, míg elfövi a vizet, és marad az alján a pici olaj. Közben majd kóstolod savát-borsát.


- Ha maradék sült/főtt hús, vagy virsli, vagy vékonyra szelt füstölt kolbász, akkor először a zöldségeket az előbb felsorolt sorrendben, és csak a legvégén rakod bele a húsfélét. És kész is!


Nem árt, ha bevásároltál a zöldségekből, összedarabolod őket (legalábbis egy részét), külön-külön zacsiban el vannak ott pár napig, így amikor már a főzésre kerül a sor, csak kiveszel belőlük egy kicsit, átmosod és kész!

2019. máj. 20. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
10%
Ajanlom a receptvideok.hu-t :) ott le is van irva plussz kep is van csatolva,sot video is van😊
2019. máj. 20. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
10%

Rántott sajt trapistából (dupla panírral, jobban laktat és kezdőként sem folyik szét a sajt) Rém egyszerű és nagyon finom :)


Lángos :)


Neten vannak róluk receptek

2019. máj. 20. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!