Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tortabevonót hogy kell használni?

Tortabevonót hogy kell használni?

Figyelt kérdés

Kezdő szakács vagyok, bocsi a hülye kérdésért.

Szóval van ilyen tortabevonóm, ami olyan, mint egy tábla csoki (csak ilyen kakaómasszás izé, szóval nyilván gagyibb). Ha ezt akarom a torta tetejére, akkor mi a módja? Csak felolvasztom gőz felett és rácsorgatom, vagy kell vele valami pluszt csinálni? A csomagoláson nem ír semmit.


2019. júl. 4. 16:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Fel kell olvasztani gőz felett egy kis vajjal együt, a vajtól fényesebb lesz és nem törik szeleteleléskor.
2019. júl. 4. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Margarin is jó? Van liga, meg 50%os zsírtartalmú valami noname (aldis). Vajat nem szoktunk itthon tartani. :/
2019. júl. 4. 16:37
 3/7 Mihago ***** válasza:
23%
Margarin? Tortabevonó? Menzán főzöl, vagy mi? Ezekkel tök felesleges kínlódni, inkább vegyél a Tesco-ban valami ízetlen szart. Ha rendes tortát szeretnél, akkor vegyél minőségi csokoládét (és nem Tibit meg Bocit, hanem prémium belgát, pl. Michel Cluziel), rendes vajat, stb. A cukrászdák a legolcsóbb alapanyagokat használják a profit érdekében. Érdemes ettől eltérni, és költeni jobb anyagokra! Lehet, hogy 1000 helyett 5000 forint lesz a tortád költsége, de még húsz év múlva is emlegetni fogják, akik megkóstolták, hogy ilyet még soha nem ettek.
2019. júl. 4. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Tortabevonóból is van jó.

És az étcsoki nem a márkájától jó, hanem a kakaótartalmától. Nem kell belga. Sütikhez a szerencsi tábla nagyon jó, jól bírja a hőt, szépen olvad.

2019. júl. 4. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Jó, most nem ez volt a kérdés. Tisztában vagyok vele, milyen a minőségi étcsoki, de ahogy írtam, kakaós ét tortabevonóm van, és nem étcsokim. Arra lettem volna kíváncsi, hogy ezzel kell-e mást csinálni azon kívül, hogy felolvasztom, mert a csomagoláson nem szerepel.
2019. júl. 4. 19:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem használnék margarint inkább 1-2 evőkanál olajat tennék bele vaj helyett. A margarin sok vizet tartalmaz, amitől a csoki összeáll, megkeményedik.
2019. júl. 4. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítőkész válaszokat!

Végül egy picike margarinnal megcsináltam, a nagyobb zsírtartalmúval. Ehető lett. :)

2019. júl. 5. 11:45

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!