Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tegyek, hogy ragadósabb-ta...

Mit tegyek, hogy ragadósabb-tapadósabb legyen a rizs, amit főzök?

Figyelt kérdés
Szeretem, ha a rizs ragadós, kb. mint a sushi rizs :D de sose sikerül ragacsosra főznöm.

2019. júl. 15. 23:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Olyan fajtát vegyél, ami tapad
2019. júl. 15. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
41%
Több vízzel kell főzni 1 csésze rizst, 2 csésze vízzel, fontos, hogy kerekszemű rizst használj. Az is lényeges, hogy addig kell mosni a rizst míg a víz tiszta, átlátszó marad. Amikor megfelelően átmostad (min 5-6 alkalommal) egy szűrő segítségével csöpögtetsd le, amennyire csak lehet. Szórd egy lábosba a szemeket, és a kimért hideg vízzel öntsd fel. Magas hőfokon felforralod, 1-2 percig forrald, majd fedő alatt a hőfokot lecsökkentve főzd addig, míg a víz teljesen elpárolog (kb 12-15 perc).
2019. júl. 16. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
96%

A 2-es hülyeséget ír!

A tapadós rizs a szemeken lévö keményítötöl tapad össze, ezt lemosni róla értelmetlen dolog.

A rizst dupla vízzel tedd fel föni és idönként kevergetve forrald fel, állaítsd kicsire a lángot és továbbra is meg-megkeverve fözd, amíg beszívja a vizet. Akkor takard le 10 percre, utána fogyasztható.

2019. júl. 16. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
38%

Korábban nekem is probléma volt a rízs, elkészítése, de ez bevált:


Olajon kis sóval megfuttatom a rízsszemeket, nem kell hogy megbarnuljanak, éppen csak egy percet.

Felöntöm minimum kétszeres mennyiségű vízzel, és fedő nélkül, kevergetve megfőzöm. A az elején nem kell folyamatosan kevergetni, de a végén már szükséges, főleg ha az edény kicsit rosszabb minőségű. Mikor a víz lefő, a típus készen van. Kb 10-15 perc, de ez a mennyiségtől is függ.


Az olaj miatt több kalória van benne, de az állaga nagyon jó, ragacsos lesz.


Sok sikert :))

2019. júl. 16. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Ajjh autocorrect..


Nem típus hanem rízs.


#4

2019. júl. 16. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
2019. júl. 17. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
55%

Nem tűzhelyen csinálom, hanem mikróban.

Képtelen voltam eddig pergő rizst csinálni, minden esetben ragacsos lett. Én is így szeretem.


Fedhető üvegtálban.


- 2dl rizs

- 4dl víz

- só ízlés szerint

- fél dl olaj (ha ezt elhagyod, lehet, hogy még ragacsosabb lesz)

- tubusos vöröshagyma krémből rányomsz egy 10cm-es csíkot. (extra jó ízt ad neki. Ki nem hagynám belőle)


kb 15 perc max fokozaton.

maximum egyszer megkevered félidőben, de volt, hogy elfelejtettem, aztán úgy is jó lett.

Az üvegtál magasságának a feléig érjen csak a víz, mert menet közben habzik a cucc , kifut valamennyi, ha alacsony.

2019. júl. 17. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
Tegyél bele Technokolt.
2019. júl. 19. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, tényleg beváltak! Kipróbáltam, hogy fedő nélkül főztem több vízzel és nem szűrtem le, hanem megvártam amíg elfő róla a víz. Olaj helyett leveskockát tettem bele (abban is van olaj, de nem annyira sok kalória) és így sokkal ragacsosabb lett. :) A vöröshagyma krémet még nem próbáltam, de jó ötletnek hangzik :D Ha elfogy az itthoni rizs lehet kipróbálom a sushirizst is.
2019. júl. 19. 23:24

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!