710 ezer bruttó Medior fejlesztőként elmegy?
#67 Senki sem tagadja hogy itthon kellemes pénz bruttó 900 ezer, de nem az átlagfizetéshez viszonyítani a béred hanem a szakmában megkaphatóhoz. Márpedig még a legalacsonyabb senior bérek is legalább ennek a 1.5x ese.
Nekem ebből az egész beszélgetéssorból az jött le hogy fogalmad sincsen az IT szféráról.
"Márpedig még a legalacsonyabb senior bérek is legalább ennek a 1.5x ese."
Tényszerűen nem igaz. Egész egyszerűen lövésed sincs miről beszélsz.
#72 ha fingod nincs a piacrol, akkor legalabb uss fel egy salary guide-ot:
59. oldal
(2022-es adatok, 2023 elejen keszult)
hays.hu
Ez aztán a hiteles salary guide :D Azért a trollkodásnak is vannak határai.
Jó, egyértelmű hogy ez a beszélgetés kezd átcsapni a trollkodásba, és igazából már a "csak azért is nagyobb számot mondok" pszichózis van. Egyre távolabb kerülve ezzel a magyar valóságtól.
A valóság pedig az, hogy ha valaki most esik ki az egyetemről frissdiplomásként, esélye sincs állást találni, bruttó 0 ezer forintot keres Magyarországon, mert nincsenek junior slotok. Sehol.
slusszpoén:
"eszem ágába nem jutna hányadék németországba költözni"
Háát igen, bezzeg a józsefváros :(
"A valóság pedig az, hogy ha valaki most esik ki az egyetemről frissdiplomásként, esélye sincs állást találni, bruttó 0 ezer forintot keres Magyarországon, mert nincsenek junior slotok. Sehol."
Kifejezetten sok "junior slot" van, csak ezeket jellemzően nem hirdetjük meg, hanem az interneket vesszük át juniornak.
Nálunk is ez a trend most. Ezért van, hogy nem lát az ember junior álláshirdetéseket, LinkedIn-en rákeresve viszont mégis sok a friss junior fejlesztő.
Így a felesleges interjúztatást is megspóroljuk.
Aki azt írta, hogy nem számítok mediornak az sajnos nem ismer, 12 évesen kezdtem programozással foglalkozni, mára már a legtöbb webfejlesztői stackhez értek:
Angular, React + Next.js, Node.js (Nest.js), Express.js, Laravel (ebben csak fél év), RxJS, NgRx, Akita, WebSocket, MongoDB, Docker, AWS.
Nap mint nap használom ezeket, és fejlesztek bennük. Tudom, hogy keveset kapok, de ez van. Fiatal vagyok még. Angular volt az első, 16 éves korom körül kezdtem, még a 12-essel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!