Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 710 ezer bruttó Medior fejlesz...

710 ezer bruttó Medior fejlesztőként elmegy?

Figyelt kérdés
Medior alja szint, nem rég léptem Juniorról. Ugye tudjuk milyen a magyar piac most sajnos, szinte alig vannak lehetőségek. Ti meg tudnátok élni ennyiből mondjuk? Azt fontos leszögezni, hogy havi 70k forint nekem az adó. Egyedül élek, nem albi. El lehet ezzel éldegelni? Tudom-tudom, ez mind individuális, de mondjuk azért az évi külföldi nyaralás meg telelés + pár szórakozás belefér ebbe az összegbe? 21/f
febr. 1. 20:48
 81/95 anonim ***** válasza:
16%

Egyébként vicces, most jut eszembe, hogy még nem csak seniort, de DEV Lead-et is ismerek Magyarországon, szoftverfejlesztő cégnél, bruttó 850 ezer forintos fizetéssel. És ez tényleg nem kamu.

De gondolom őt nem nagyon kérdezte meg a hays.hu a fizetéséről. Valahogy a statisztika teljes meghamisítását érzem amögött, hogy szelektálják a felmérés alanyait. Akkor ennyi erővel már ugyanaz mintha ők maguk találnák ki az adatokat. Hmmmm.

febr. 5. 00:16
 82/95 A kérdező kommentje:
Volt VPS hostingom is, ott főleg sokat tanultam, saját KVM virtualizációt írtunk, +300 ügyfelet elértünk, maga a kezelőfelület, meg az API-k megírása csak megdobott egy junior szinttel, főleg amikor egy teljes Proxmox API kezelőfelület kellett írnom
febr. 5. 00:17
 83/95 A kérdező kommentje:
De köszönöm a válaszaitokat..
febr. 5. 00:17
 84/95 anonim ***** válasza:
81%

"Tudom, hogy keveset kapok, de ez van"

Tehat te is tisztaban vagy vele, hogy keves, meg gondolom osszeadni es kivonni is tudsz es ki tudod szamolni, hogy belefer-e ebbe a nyaralas meg a szorakozas. De miert irtad ki a kerdest?

febr. 5. 08:14
 85/95 anonim ***** válasza:
73%
Ennek a duplájáért keresünk most medior Java fejlesztőt, még egy juniornak is többet fizetünk 710 bruttónál és nem is tartozunk a legjobban fizető cégek közé.
febr. 5. 08:28
 86/95 anonim ***** válasza:
60%

"Nem csak HR-esek, hanem senior infósok is mondják (a legnagyobb magyar IT-s podcaston) is, hogy mennyire nincsenek mostanában lehetőségek, és még senior fejlesztő is fél év alatt talál csak - bármilyen - állást. Juniorra meg már lenullázódott a kereslet."

Persze, biztosan azért van a Hays-ben is, hogy a recruiterek 63%-a szerint szakemberhiány van és kiélezett a verseny a cégek között a jó szakemberekért...

"Csakhogy ilyen nincs, ha kontractor vagy akkor a magyar béreket fizetnek neked, ami a német bérek harmada vagy negyede. És még azt is csak fél-egy évig szokták engedélyezni a német cégek. Utána vagy kiköltözöl vagy repülsz."

Vagy nem. Én sem akarok kiköltözni Németországba és nem is várják el. Dolgoznak a cégnek Portugáliából, Vietnámból, Oroszországból, Szlovéniából és Csehországból is, mindenki homeoffice. Évi kétszer van találkozó Berlinben és ennyi. Nem elvárás, hogy odaköltözz.

Nyilván ha kiköltöznék, akkor többet kereshetnék, de a megélhetés is drágább volna, szóval eszem ágába sincs kimenni. Nem magyar bért kapok, külömben miért lennék contractor.

"Én ismerek személyesen olyan senior C++ fejlesztőt, aki az USA-ba dolgozik itthonról, bruttó 900 ezer forintért."

Akkor az az illető vagy nem ért semmihez, vagy átvágták a palánkon és örül a cég, hogy indiai bérért kaptak olyan munkaerőt, aki jobban dolgozik és jobban tud angolul, mint egy átlag indiai.

"Ez a bruttó 900 ezer forint is igen szép pénz itthon, ahhoz képest hogy a magyar vállalatok mennyit fizetnek, meg az állami szféra."

Te hol élsz? Bruttó 900 egy gyenge medior bér egy KKV-nél. Állami szektort meg ne keverjük ide, mert ott tényleg vacak bérek vannak, de oda csak az megy, aki nem ért semmihez.

"Ez aztán a hiteles salary guide :D Azért a trollkodásnak is vannak határai."

Oké, MOST váltál teljesen nevetségessé. A Hays évek óta az egyik leghitelesebb támpont ha bérigényt kell belőni, különösen IT területen.

"Háát igen, bezzeg a józsefváros :("

Bármilyen hihetetlen, nem mindenki lakik szemétdombon. És nem, nem fogom itthagyni a szépen felújított, saját tulajdonú lakásomat, hogy kimenjek Németországba, ahol talán 2500 Euróval többet keresnék, de kapásból 1000 Euró elmenne a lakhatásra és rezsire, plusz az összes szolgáltatás drágább ott (még ha az élelmiszer nem is). Nekem nem éri meg.

"De gondolom őt nem nagyon kérdezte meg a hays.hu a fizetéséről. Valahogy a statisztika teljes meghamisítását érzem amögött, hogy szelektálják a felmérés alanyait."

A Hays nagy cégekkel van kapcsolatban, ennek megfelelően a nagy cégeknél elérhető bérek kerülnek bele a felmérésbe. Az, hogy a te ismerősöd havi 850-ért DEV lead a Cumi Bt.-nél, az egyedül őt minősíti.

febr. 5. 09:33
 87/95 anonim ***** válasza:
35%

"A Hays nagy cégekkel van kapcsolatban, ennek megfelelően a nagy cégeknél elérhető bérek kerülnek bele a felmérésbe"

Ez nem igy van, le is irjak a salary guide elejen, hogy kkv partnereik adataibol is dolgoznak.

A megteveszto inkabb az, hogy csak alapbert tartalmaz a felmeresuk, holott fejlesztoknel az alapber csak a teljes kompenzacio egy szelete, a Hays statisztikaba viszont 1.6M bruttoval kerul be az is, akinek 1.6M brutto az alapbere es nem kap semmi mast, meg az is, akinek 1.6M brutto az alapbere es kap melle meg brutto 800K-nyi RSU-t is.

Illetve valoban csak a partnereik adataibol keszul a statisztika, a legjobban fizeto cegek kozul pedig senki nem toboroz Hays-en keresztul. Igy joval alacsonyabbak a szamaik a tenylegesen elerhetoknel. De kiindulopontnak igy is megfelelo lehet annak, aki egyaltalan nincs kepben a piaccal.

febr. 5. 09:43
 88/95 anonim ***** válasza:
60%
Én medior ASP.NET full-stack fejlesztőként keresek bruttó 1,170M-et és már estek be ajánlatok magasabb fizuért.
febr. 5. 10:18
 89/95 anonim ***** válasza:
60%

#81 most már kiváncsivá tettél.

Milyen szinten, milyen területen, milyen jellegű(kkv multi) cégnél és milyen jellegű településen dolgozol?

Ha a Hays és egyebek szerinted röhejesek akkor mi az a konkrét statiszika ami letakarja szerinted a valóságot?

febr. 5. 18:53
 90/95 anonim ***** válasza:
0%

Nekünk azt mondta egy kollégám, akinek HR-es a házastársa, hogy a Hays Salary Guide-ból (és gondolom a többiből is) van egy olyan, amit kidobnak a piacra, hogy az ilyen noob-ok, mint mi, csámcsoghasunk rajta, meg van egy másik, amit meg a cégek kapnak.

Nos, az én megkereséseim alátámasztják ezt, mert nem olyan összegekkel szoktak hívogatni, mint amik abban a salary guide-ban vannak.

Egyébként iszonyat nagy a szórás a bérek között. Sok IT-s nem tájékozott eléggé, ill. nem is mer béremelést kérni, ill. ha nem adnak, nincs kedve tovább lépni (én is ebbe a csoportba tartozom sajnos). Az ilyen szerencsétleneket lovagolja meg sok cég, és pár év múlva már észre se veszi az illető, hogy minimálbérért dolgozik.

febr. 11. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!