Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sóban sült csirke sója újrafel...

Zsenilla kérdése:

Sóban sült csirke sója újrafelhasználható?

Figyelt kérdés

A tepsibe 1 centi vastagon beleszórt sóra tettem egész csirkét, gyönyörűen megsült. A só is nagyon ízletes, de kb 30 deka. Kidobni nem akarom, ezért arra gondoltam, lefagyasztom, és máskor újrafelhasználom, vagy, főzéshez-sütéshez kicsit mindig török belőle a fagyasztóból.

Ez lehetséges, más is csinált ilyet? (Mert ugye húslé folyt rá, tehát simán üvegben nem tárolható. Vagy igen?)



2020. febr. 12. 12:18
 1/10 anonim ***** válasza:
96%

Elvileg a só tartósít. Évszázadok óta tartósítják a sóval a nyers húsokat (pl. a füstölteket is) A kifolyt húsléd még csak nem is nyers, mert megsült a sóval együtt.

De ha neked megnyugtatóbb, akkor tedd a fagyasztóba és nyugodtan használd fel ételekhez, én sem szoktam kidobni.

2020. febr. 12. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
30%

ÉN biztos nem használnám fel... 50-60 ft egy kiló só, tehát a harmada 20 ft.

Ennyiért nem kockáztatnék, főleg, hogy nem is gusztusos már az ilyen összeállt só.

2020. febr. 12. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
#2 ez jogos, de tuti van valami jo plusz ize annak a sonak a csirketol
2020. febr. 12. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
19%
Lehet, hogy van plusz íze, hiszen ha normál módon sütöd a csirkét, akkor ott a szaftja (pecsenyelé) ami nagyon finom. :) De azt se keverném el sóval, hogy legyen "csirkeízű sóm". :)
2020. febr. 12. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
21%

…. még folytatom...

Amennyi só egyszerre kell egy ételhez, (pár csipet), abban tuti nem fog megérződni a csirkeíz - későbbi felhasználás esetén.

Szóval maradok a kukánál. :)))

2020. febr. 12. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, igen, eszméletlen finom ez a csirkeízű só, pont ezért sajnálom kidobni. Tudom, ha az árát nézem, tényleg elenyésző összeg.


Szóval akkor tényleg fagyasztóba teszem, és onnan majd szépen lassan elfogy.

2020. febr. 12. 13:28
 7/10 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

1. A sót kidobni alapjában véve eléggé környezetszennyező.

2. Ami húslé a sóba befolyt az a sütés során elsült. A pecsenyelé meg tkp. zsír, stb.

Felhasználhatod húsleveshez vagy újabb csirkesütéshet.

2020. febr. 12. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom az ilyen sóágy megkeményedik, mint a sókéregben sütött halaknál. Törd össze klopfolóval, vagy mozsárban. Mivel megsült a hús és maga a sóágy is, nem is fontos lefagyasztani. Tedd nyugodtan tartóba/üvegbe, nem lesz semmi baja.
2020. febr. 12. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
75%

Ne tedd a fagyasztóba, mert a só a nedvesség hatására elolvad, és a kiváltó lé tönkre teszi a hűtőt. Nem véletlenül sózzák télen az utakat.

A sót, ha nem eléggé száraz, tedd vissza a sütőbe 50 fokra, időnként keverd át, hogy ne álljon össze egy többé. Szárítsd ki teljesen, és törd össze.

Légmentesen záródó üvegben korlàtlan ideig eláll, és igazán finom ételízesítő lesz belőle.

2020. febr. 12. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Kedves 9-es hozzászóló: Én ha fagyasztóba teszek valamit, mindig edénybe teszem. Tehát ha ki is olvad, az edényben olvad el. Így nem is érinti a hűtőt.
ápr. 14. 10:33

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!