Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készíthetnék finom...

Hogyan készíthetnék finom sült májat?

Figyelt kérdés

Egyszer régen ettem egy finom pirított vagy sült májat.Én is szoktam sütni de sosem sikerül jól,sokszor kemény esz annak ellenére,hogy csak a végén sózom meg.Le is szoktam fedni,de ilyenkor a saját levében párolódik és inkább főtt íze van mint sült.Lefedés nélkül viszont félek,hogy leégne.

Aki igazán finoman el tudja készíteni annak mi a titka?


2020. jún. 25. 18:52
 1/3 anonim ***** válasza:
61%
Csirke májat szoktam csinálni. A májat felcsíkozom és lecsöpögtetem. Nagy méretű serpenyőben sok hagymát pirítok, majd beleteszem a májat és megszórom majoránnával. Nagy lángon pirítom együtt. Ha a máj megsült akkor sózom és kész.
2020. jún. 25. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 mustafa33 ***** válasza:
31%
A víztől is keményedik nem csak a sótól. Olajban vagy zsírban süsd és ne sokáig, a legvége felé adhatsz hozzá kevés vizet, de azzal már csak rottyntsd fel, ne fszd benne. Ha túl sütöd, főzöd akkor is keményedik.
2020. jún. 25. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
77%

Ha lefeded, akkor sülés közben víz éri a gőz miatt és attól lesz kemény.

A májat hirtelen kell sütni, nem füstölgően forró zsiradékban, de azért sercegjen. Vastagságtól függően egyik oldal 2 perc, másik oldal 2 perc és kész. Egyet megvágsz, ha nem vére belül, akkor jó.

2020. jún. 26. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!