Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Volna szíves valaki lépésről...

Volna szíves valaki lépésről lépésre, napról napra, egyszerűen lebutítani az édes kovász készítését?

Figyelt kérdés

A mennyiségnek is ödülnék.

És nem linkeket kérnék, mert rengeteg oldalt olvastam, de érthetetlen számomra. Hiába utanzom, nem jó.



#kovász #sütés #Édes kovász #Otthoni sütés
2021. máj. 4. 09:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos le kell utánoznod az egyiket receptet, amíg csak nem sikerül. Nincs más megoldás. Előbb-utóbb sikerülni fog.
2021. jún. 14. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
75%

Első lépésben kovászt kell készítened. Erre biztos találsz receptet a neten.

A második lépés pedig itt van, a Cookpadról, Frida felhasználó receptje:

Előző este keverjük össze az 1. kör hozzávalóit. Takarjuk le, és hagyjuk másnap reggelig a pulton.

Az első kör hozzávalói:

20 g kovász

20 g liszt

10 g víz

5 g cukor

Mádodik kör:Másnap reggel keverjük még hozzá a 2. körös hozzávalókat is. Tipp: onnan tudjuk, hogy jöhet a 2. kör, hogy kis buborékok keletkeznek a kovászon. Ha kész a 2. kör is, hagyjuk kicsit letakarva a pulton, nekem itthon általában így már délutánra használható is, én kalácsot szoktam készíteni belőle.

A második kör hozzávalói pedig:

55 g liszt

25 g víz

12 g cukor

És itt a link is: [link]

Ha valamit nem értesz, írj.

2021. jún. 15. 00:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!!!:)
2021. jún. 17. 09:00

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!