Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi kell a kalácsba, hogy ne...

Mi kell a kalácsba, hogy ne penészedjen meg 2-3 nap alatt?

Figyelt kérdés

Házi kalácsunk mindig így jár, a bolti viszont egy hétig is bírja (ha előbb el nem fogy).

Valami tartósítószer? Más praktika?



2021. máj. 6. 13:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Rosszul tárolod. Nekem az itthon sütött is eláll, csak kiszárad, de nem penészedik meg.
2021. máj. 6. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
Nejlonban tárolod, vagy hogyan? Nálunk még sose penészedett meg se kalács, se kenyér... A pékségben kapott viaszos papírzacskóban tartom, és még konyharuhába is betekerem.
2021. máj. 6. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

A bolti tele van tartósítóval, ezért eláll zacskóban is 2 hétig.

A saját sütésű kalácsot és kenyeret vagy papírzacskóban, vagy konyharuhába csavarva kell tárolni, hogy ne fülledjen be.

Én a vágott felével lefele szoktam tenni, így ott sem szárad ki.

2021. máj. 6. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
23%
# - Szépen udvarolsz.
2021. máj. 6. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
69%

Egy tiszta konyharuhában érdemes tárolni vagy pedig papirtorlo köré

+ zacsko

2021. máj. 6. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, valóban a nejlonzacskó lehet az oka. Ha papírban + konyharuhában kissé ki is fog száradni, sebaj, mert az éppen elfogyasztani kívánt szeletet mikróba téve 5-10 mp-re, olyan lesz, mintha akkor sült volna. :-)
2021. máj. 6. 16:59
 7/13 anonim ***** válasza:
65%
Nem vagyok egy konyhatündér, de szerintem próbálj meg más lisztet használni hozzá, mint eddig. Nekünk egyfajta liszttől penészedett meg hamar a kenyér. Mióta váltottunk, nem volt ilyen probléma.
2021. máj. 8. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

7: ahogy a 6-ban leírta, nejlonzacskóban tartotta.


Egyértelműen ez az oka. Befülled, a nedvesség-pára pedig optimális táptalaj a penészgombák "kivirágzására".

2021. máj. 8. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
8. Oké, értem, csak én is írtam egy opciót.
2021. máj. 8. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a lisztes ötletet.

Csak arról van szó, hogy más gyártó lisztjére váltottál, vagy alapvetőbben más fajtájút? Pl. finomliszt helyett rétesliszt stb?

2021. máj. 8. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!