Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a franciasalátához...

Hogy kell a franciasalátához megfőzni a zöldségeket?

Figyelt kérdés
Franciasalátát szeretnék készíteni. Most csinálok először és azt szeretném tudni, hogy mindent külön kell megfőzni? Vagy lehet a borsót együtt főzni a répával? A borsó mirelit, de a répa nem.

2021. okt. 11. 12:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem is a sárgarépának több idő kell mint a krumplinak, különösen ha olyan krumplit fogsz ki, hogy forrás után 2 perc múlva szétesik.
2021. okt. 11. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
94%
AMire figyelj, hogy a zöldségeket nem fözd agyon, csak ne legyenek nyersek. A lehetö legutáltosabb "élmény" a péppé fözött franciasaláta.
2021. okt. 11. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 A kérdező kommentje:
Mindenkit felpontoztam :D Köszönöm mindenkinek a segítséget. A krumpli meg a répa egy kicsit kemény maradt, de nem vészes. Szerintem salátába nem is kell, hogy puhább legyen. Amit elrontottam, hogy a répát csak karikára vágtam, gondoltam, hogy majd, ha megfőtt felaprítom, de a borsóval és a krumplival keverve ez már nem ment volna, úgyhogy úgy maradt, meg a krumpli is nagyobbacska kockákba van. :D
2021. okt. 11. 15:13
 14/18 anonim ***** válasza:
41%
Soha nem megfőve aprítunk
2021. okt. 11. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
86%

Elsőre sima ügy, ne is törődj vele! :D

Különben új dizájnt vittél a megszokott ételbe! :)

2021. okt. 11. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
75%

14-es: DE, VAN, amikor a megfött élelmiszert aprítjuk!

Eredetileg a francisalátát részben a húslevesben fött zöldségfélékböl készítették, és ott a sárgarépa, petrezselyemgyökér nagy darabokban fö!

Egyébként a nagyobb darabban fözésnek az is elönye, hogy kevésbé fordul elö, hogy szétfö, föttem meg könnyebb szépen darabolni.


Kérdezö: ha nyers zöldségeket fözök franciasalátának, akkor nem együtt szoktan fözni, hanem egymás után ugyanabban a lében. Így sokkal könnyebb kontrollálni, melyik zöldségféle mennyire puhult meg, mert a zöldség fajtájától korától is függ, mennyi idö alatt fö meg.

2021. okt. 11. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
59%
Mindent apro kockara vagsz es ugy fozod ... tehat alig van fozesi ido ... pikk-pakk megvan az egesz. Amugy sem jo ha tulfozod, mert szetmadzsgalod a kevergetes kozben. Egyaltalan nem baj ha a repa egy kicsit ress (roppanosabb).
2021. okt. 11. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon kell ismerni a használt alapanyagokat ahhoz, hogy egyben mindent megfőzhess, és még jó is legyen.

Én rengeteg féle-fajta alapanyaggal dolgozom, de még ugyanazon gyártó termékén belül is találkoztam már 5 perces borsóval is, meg 50 percessel is!

A répáknál is van eltérés, általában nem ekkora, és kis kockára vágva csökken a különbség, de attól még van, ha nem ismered pontosan, hogy amit te használsz, annak mennyi főzés kell, akkor mellényúlhatsz.

Egyébként meg zöldséglevesnél nem jön ki annyira a különbség, 1-1 zöldség picit túlfő, különösebben nem probléma, nem megy szét a levesben, csak érzed, hogy jó puha.

De ha mondjuk úgy gondolod, hogy majdnem jó a borsó, hozzárakod a krumplit, aztán kiderül, hogy ja, mégse 5 perc volt hátra a borsónak, hanem kell még neki 15 perc, addig úgy szétfő a krumpli, hogy ha te azt utána egy sűrű salátában fogod kevergetni, a kevergetéstől püré lesz belőle.


Szóval ha nagyjából ismered azt a terméket amit használsz, akkor be lehet vállalni, de ha valami ismeretlen, akkor külön főzve tudsz biztosra menni.

2021. okt. 11. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!