Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Növényi vagy állati eredetű...

Növényi vagy állati eredetű zsiradékkal szoktatok sütni/főzni?

Figyelt kérdés
Egyszer azt mondják, hogy az étolaj rákkeltő, utána a disznózsírt húzzák le, én már nem tudom mit gondoljak. Tudom, hogy léteznek egészségesebbek is napraforgóolajnál, pl. olívaolaj tökmagolaj, lenmagolaj stb, de szerintem sok ember nem engedheti meg magának, hogy napi rendszerességgel ilyeneket használjon. Azt is leírhatjátok, pontosan mit használtok, és hogy miért.

2021. nov. 2. 09:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
57%

Van otthon sertészsír de nagyon minimalisat használunk, szüleim szoktak vele pörköltet és egyéb magyaros ételeket készíteni.

Napraforgóolaj... Hát egyáltalán nem, nagyon keveset szoktam keverni a kókuszolajjal, ha olyat főzök. Leginkább nálam a kókuszolaj a nyerő, mindenhez is jó. Apukamnak van kendermagolaja de az ára miatt nagyon keveset használ belőle. Ha csirkemellet süt, akkor az alá locsol egy keveset. Egyébként pedig a krumplit, a húsokat, én még a rántott dolgokat is bedugom a sütőbe olaj nélkül vagy ha husit sütünk, akkor sütőzacskóban is bőven megpuhul és elkészül. Nem tudom miért így van, amikor meg diétáznom kellett, akkor ezek a dolgok kialakultak és megmaradtak. Használunk azért mindent, de lényegesen kevesebbet, mint mondjuk gyermekkoromban. Akkor anyukám fritőzben sütött, bő olaj minden alá.. Most pedig így vagyunk.

2021. nov. 2. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
33%
Egyiket sem. Az esszenciális zsírsavakat olajos magvakból viszem be. Sütni olajmentesen sütök. Főzéshez eleve nem kell olaj. Hagymát kevés vízen is ugyanúgy lehet dinsztelni, a végeredmény a fűszereken múlik majd.
2021. nov. 2. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
77%
Legtobbszor szalonnat piritok es annak a kisult zsirjaban szoktam tovabb kesziteni az etelt ... tehat allatit hasznalok a legsurubben.
2021. nov. 2. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
55%

Pici olívaolajat használok jelenleg, de gondolkozok hogy áttérek a kókuszzsírra, úgy hallottam hogy az szagtalan sütés közben, ami számomra nagyon vonzó tulajdonság.

Nem tudom hogy egészesebb-e vagy sem az állati zsír, de rosszul vagyok a szagától így ki van zárva hogy az otthonomban azt használjak.

2021. nov. 2. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!