Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húslevesnél pirítani a húst?

Húslevesnél pirítani a húst?

Figyelt kérdés

Több olyan receptet is találtam, ahol a csirkehúslevesnél a csirkét (egész mell, szárny) lepirították, és ezután rakták fel főni. Ez miért van? Én úgy tudtam csak simán fel kell tenni vízzel a húst főni, aztán a zöldségeket stb.. Jobb/Rosszabb ha pirítva van előtte?

Köszi a választ! A legutóbbi húslevesem valamiért furára sikerült, így próbálom megtalálni h hogy lehetne jobb.



2023. jan. 18. 12:31
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
56%

A főzésben nincs olyan, hogy kell. Művészet, nem tudomány.

Nem hagyományos eljárás, azért csinálják, hogy több ízt varázsoljanak ki a húsból, cserébe valószínűleg kevésbé lesz klasszikus húsleves íze. Nyilván nem azért csinálják plusz pirítást, hogy rosszabb legyen, azt gondoltam erre egy alsótagozatos is magától rájön.

2023. jan. 18. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/41 anonim ***** válasza:
16%

Van, ojan,

De itt faluba, nemúgy van!

2023. jan. 18. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/41 anonim ***** válasza:
55%

Mióta olyant olvastam itt, hogy valaki kocsonyalével sűríti a gulyáslevest, már semmin nem csodálkozom.

Nem vagyok séf, de aki szerint a (akármilyen) húst le kell pirítani a húslevesbe, az szerintem csak kimagyarázza magát, hogy így kell.

Egy dologgal szoktak játszani. Ha hideg vízbe teszem fel főni a húst, finom lesz a leves, de íztelen a hús magában. Ha forró vízbe teszem, kevésbé ízes a leves, de a benne főt hús jó egy második fogásnak.

2023. jan. 18. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/41 anonim ***** válasza:
56%
Én habot leszedem!
2023. jan. 18. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/41 anonim ***** válasza:
46%

Pirított lezárás a hús pórusait így az finomabb szaftosabb marad.

Plusz nem fő ki belőle a fehérje darabok amitől zavarosnak látszik a leves.Normal esetben ezt le szokták habozni.

2023. jan. 18. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/41 anonim ***** válasza:
83%
5 , aá! Ez nem pörkölt!
2023. jan. 18. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/41 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, hol találtál ilyen receptet?
2023. jan. 18. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/41 anonim ***** válasza:
95%
Nem kell pirítani a húst hozzá.
2023. jan. 18. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/41 anonim ***** válasza:
29%
Lám ismét bejött a papirforma: lásd #5: mondj igazat és betörik a fejed. Lényegében úgy van, ahogy írja.
2023. jan. 18. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/41 anonim ***** válasza:
85%

9. Nem, nem úgy van, hanem úgy, ahogyan a 3.-ban írom.

Ha a húst a levesen kívül ennéd meg, akkor forró vízben kell feltenni. Összerántja a pórusokat a felületen, benne marad a húsban. Cserében viszont a leves lesz kevésbé ízes.

2023. jan. 18. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!