Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húslevesnél pirítani a húst?

Húslevesnél pirítani a húst?

Figyelt kérdés

Több olyan receptet is találtam, ahol a csirkehúslevesnél a csirkét (egész mell, szárny) lepirították, és ezután rakták fel főni. Ez miért van? Én úgy tudtam csak simán fel kell tenni vízzel a húst főni, aztán a zöldségeket stb.. Jobb/Rosszabb ha pirítva van előtte?

Köszi a választ! A legutóbbi húslevesem valamiért furára sikerült, így próbálom megtalálni h hogy lehetne jobb.



2023. jan. 18. 12:31
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
93%
Az mar nem hagyományos,tyúkhúsleves!
2023. jan. 18. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/41 anonim ***** válasza:
25%
Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy magas hőfokon rövid ideig körbepirítják, hogy egy kis színt kapjon. Átsütni semmiképpen sem. De a leves így sem lesz igazán jól.
2023. jan. 18. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/41 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Igazából most egy gyors, "megúszósabb" húslevest próbáltam vadászni, mert beteg vagyok és gyorsan szeretnék kész lenni vele. De azért nem szeretném azt se, hogy rosszul sikerüljön. Ezt a két receptet találtam:


[link]


[link]


Bár nem az az igazi húsleves, de gyorsabb megoldás, és gondolom azért olyan rossz nem lehet.

Szerintetek megpróbálhatom, esetleg próbáltátok már így csinálni?

Attól félek elég vizes lenne így, és nem lenne sok íze, ahogy fentebb is írtátok.

2023. jan. 18. 13:39
 14/41 anonim ***** válasza:
82%

Készísd el, megyek , vendégsígbe!

Finom lesz az!

2023. jan. 18. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/41 anonim ***** válasza:
100%
13# Víz íze akkor lesz, ha nem jók az arányok. Pl. kevés hús és zöldséghez sok a hozzáadott víz.
2023. jan. 18. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/41 anonim ***** válasza:
94%

Napjaink vívmánya, hogy bárki, bármilyen receptet, - akár nulla főzési tapasztalattal is - bármilyen néven szabadon publikálhat.

Attól, hogy húst teszek egy levesbe, nem lesz húsleves, mert a húsleves elkészítése bizonyos alapelvek betartását megköveteli. Az egyik ilyen fontos szabály, hogy a megmosott húst hideg vízben tegyük fel főni, a másik, hogy egész lassan főzzük, ne engedjük zubogni.

Finom ragulevest vagy egyéb levest készíthetsz a hús lepirítás után is, csak az nem húsleves.

2023. jan. 18. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/41 A kérdező kommentje:
Utolsó, legutóbb így csináltam csirkecomb meg szárnnyal, de egyszerűen hiába főztem sokáig nem főtt meg a hús, és ilyen fura lett az egész leves. Azon is gondolkoztam lehet a hússal volt a baj, de nyersen külsőre/szagra semmi baja nem volt.
2023. jan. 18. 15:41
 18/41 anonim ***** válasza:
16%
Mondjuk aki mosogatja a húst az pont nem tudom miért ad tanácsot főzés témában.
2023. jan. 18. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/41 anonim ***** válasza:
95%
Húsleves sülthússal? Wáá, belegondolni is szörnyű!!
2023. jan. 18. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/41 anonim ***** válasza:
74%
Nagyon fura ez a pirított leves, biztos, hogy nem azért lett rosszabb a levesed, mert nem pirítottad. Inkább a combot hibáztatnám: nem főznék combból, én mellcsontból és szárnyból szoktam. 1 óra alatt finomra fő. (Nyersen több mint 1 kiló zöldség, 50-60 deka szárny, 1, hústól nem teljesen megfosztott mellcsont).
2023. jan. 18. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!